Pavićevića poslali u Istražni zatvor

Sudija za istragu Višeg suda odredio pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva Savovića i Galića

21061 pregleda 4 komentar(a)
Pavićevića juče dovode na saslušanje, Foto: Luka Zeković
Pavićevića juče dovode na saslušanje, Foto: Luka Zeković

Danilovgrađanin Marko Pavićević (31), osumnjičen za pokušaj ubistva Podgoričana Veselina Savovića (43) i Slavena Galića (35), sproveden je juče u Istražni zatvor u Spužu.

Odluku da mu odredi pritvor donio je sudija za istragu Višeg suda u Podgorici, Goran Šćepanović.

Savjetnica za odnose sa javnošću tog suda, Marija Raković, kazala je “Vijestima” da je Pavićeviću pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Pojasnila je da se tom tridesetjednogodišnjaku na teret stavljaju krivična djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja.

Pavićević je uhapšen u noći između 6. i 7. novembra zbog sumnje da je nekoliko sati prije nego su mu policajci stavili lisice na ruke, u podgoričkom naselju Mareza pokušao da ubije Savovića i Galića.

Prema informacijama “Vijesti”, Pavićević je u njihovom pravcu pucao nakon kraće rasprave, a potom sjeo u “reno klio” i pobjegao.

Sagovornik uključen u istragu kazao je da su njih dvojica sjedjela nadomak trafike u tom podgoričkom naselju, a da je Pavićević dojurio automobilom do njih.

Navodno, nakon što su ga pitali zbog čega to radi, izašao je iz automobila i počeo da se raspravlja sa njima, a potom i zaprijetio da će ih “pobiti”.

“Vratio se u ‘klio’, a potom sa pištoljem krenuo ka njima i povukao oroz. Obojicu je pogodio u predjelu nogu - jednog u stopalo, a drugog u koljeno, a potom je pobjegao”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Iz Uprave zvanično je saopšteno da su podgorički policajci 7. novembra oko ponoći uhapsili tog osumnjičenog za dvostruko ranjavanje.

Pojasnili su da su mu lisice na ruke stavljene u Ulici Vasa Raičkovića, te da je i tada krenuo da bježi nakon što su ga policajci primijetili:

“...Ali je brzom reakcijom službenika policije sustignut i lišen slobode”, zaključuje se u saopštenju.

Pavićević je od ranije poznat policiji, a prema operativnim podacima blizak je jednom od kotorskih klanova.

U martu 2020. godine uhapšen je u Baru zbog sumnje da je u taj lučki grad došao zbog likvidacije Baranina Jovana Đurovića, brata pokojnog Luke Đurovića.

Istažitelji, međutim, vjeruju da pucnjava na Marezi nema veze sa obračunom kriminalnih grupa, već da je Pavićević oružje potegao nakon bahate vožnje.

Naoružao se zbog lične bezbjednosti

Pavićević je juče juče pred sudijom za istragu tvrdio da su ga Savović i Galić provocirali kada se zaustavio da kupi cigarete na trafici, ali i da se kaje zbog, kako je rekao, nemilog događaja.

To je Vijestima kazao njegov branilac, advokat Mirko Bogićević.

On je istakao da je Pavićević sudiji rekao da je pištolj držao u automobilu zbog lične bezbjednosti, obzirom da je osuđivan i optuživan kao pripadnik jedne od organizovanih kriminalnih grupa i da je zbog toga već imao određene prijetnje.

“I da je nekoliko noći prije ovog događaja prijavio danilovgradskoj policiji da ga određena lica u ‘mercedesu GL’ prate i da obilaze njegovu kuću”.

“Naveo je da su ga oštećeni Savović i Galić, koji su bili u vidno alkoholisanom stanju kritične večeri verbalno provocirali i prema njemu se bahato ponašali, i to kada se Pavićević samo zaustavio na inače prometnoj raskrsnici da kupi cigarete na trafici. Izrazio je kajanje zbog ovog nemilog događaja i svoje ishitrene reakcije”, kazao je advokat Bogićević.

Bonus video: