Dejan Knežević ostaje u pritvoru

Dejan Knežević je bivši pomoćnik direktora Uprave policije, a uhapšen je zbog odavanja tajnih podatak

10749 pregleda 7 komentar(a)
Dejan Knežević, Foto: Savo Prelević
Dejan Knežević, Foto: Savo Prelević

Viši sud produžio je pritvor bivšem pomoćniku direktora Uprave policije Dejanu Kneževiću, do dalje odluke suda, nezvanično saznaju "Vijesti".

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je ranije odluku Višeg suda u Podgorici, kojom je Dejanu Kneževiću produžen pritvor nakon podizanja optužnce, i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje. Viši sud je, međutim, novom odlukom produžio pritvor.

Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv Ljuba Milovića, Radoja Zvicera, Petra Lazovića, Dejana Kneževića i još 17 osoba zbog neovlašćene proizvodnje droga, pranja novca, nedozvoljenog držanja oružja, odavanja tajnih podataka i zloupotrebe službenog položaja.

Među optuženima su i Vladimir Bajčetić, koji je uhapšen prije nekoliko mjeseci, ali i bivši policajac Ivan Stamatović, kao i Nebojša Bugarin.

Dejan Knežević je bivši pomoćnik direktora Uprave policije, a uhapšen je zbog odavanja tajnih podataka. Optužen je i Božidar Jabučanin koji je pominjan kao vlasnik hotela Podgorica. Među optuženima je i Milo Božović, predsjednik Opštine Budva i nekadašnji policajac Mileta Ojdanić. Na spisku optuženih je i Dražen Milović koji je prije nekoliko mjeseci uhapšen u Rusiji i u toku je postupak ekstradicije.

Bonus video: