Počelo ponovljeno suđenje za ubistva Ilića i Kalezića

Milo Ilić je ubijen 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Veselin Kalezić je ubijen 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića "Level"

12212 pregleda 2 komentar(a)
Marjan Vujačić, Foto: Facebook
Marjan Vujačić, Foto: Facebook

Ponovljeno suđenje okrivljenom Marjanu Vujačiću, optuženom za ubistva Mila Ilića i Veselina Kalezića, stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja, počelo je danas u Višem sudu u Podgorici, pred specijalnim vijećem kojim predsjedava sudija Amir Đokaj.

Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo prvostepenu presudu Vujačiću, koji je u Višem sudu u Podgorici, bio osuđen na jedistvenu kaznu zatvora od 20 godina za sva krivična djela.

Svjedok Jovan Ilić, brat pokojnog Mila, ostao je kod ranijeg iskaza.

"U policiji je meni i mom bratu, saopšteno da nam je život ugrožen. Više puta smo privođeni. Nekoliko puta nam je rečeno da se pripazimo jer nam je ugrožena bezbjednost", rekao je Ilić.

Odgovarajući na pitanja advokata Danila Aćimića, branioca okrivljenog Vujačića, od koga mu je ugrožena bezbjednost, svjedok je naveo.

"Policija i tužilaštvo su znali o čemu se radi i ne bih o tome. Znali smo o kome se radi. Posebno su mene u policiji upozoravali da se čuvam. Ja koji nisam imao nikakve veze ni sa kakvim kriminalnim aktivnostima”, izjavio je Ilić.

Sudija Đokaj je kazao da se okrivljenom Vujačiću sudi u odsustvu, po rješenju suda od 26. januara 2021. Okrivljeni se nalazi u zatvoru u Vranju na izdržavanju kazne zatvora od 14 godina za ubistvo Jugoslava Cvetanovića.

Danas je preslušan audio snimak odbrane koju je Marjan Vujačić dao pred specijalnim tužilaštvom u Beogradu 13. novembra 2019. , u prisustvu svog branioca advokata Borivoja Borovića. Saslušanje je obavljeno na zahtjev specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici.

Tužilac je na predlog odbrane, odobrio povjerljivi razgovor između Vujačića i njegovog branioca. Advokat Borović je zatražio da ima uvid u krivičnu prijavu i ostale dokaze. Tužilac je naveo da jedini dokument koji mu je dostavljen je naredba za sprovođenje istrage. Borović je naveo da ne vidi bilo koji dokaz protiv njegovog branjenika i zahtijevao je od tužioca da se odbrati SDT-u, jer je uvid u krivičnu prijavu obavezno, kao i vještačenje mobilnih telefona. Dodao je da se bez uvida u ova dokumenta, odbrana se neće upuštati u davanje odbrane.

Nakon obavljenog povjerljivog razgovora, Vujačić je izjavio:

“Nisam kriv. Braniću se ćutanjem. To je se što mogu da izjavim”, kazao je on.

Milo Ilić je ubijen 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom, koja je ispalila 13 hitaca.

Veselin Kalezić je ubijen 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića "Level". U njega je ispaljeno 10 hitaca, a kamere su snimile ubistvo.

Bonus video: