UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ: Brutalno tukao flašom, rukama, nogama i stolicom, pa pušten na slobodu

Tužiteljka nije odredila zadržavanje Podgoričaninu, niti tražila određivanje pritvora, i pored toga što je vidjela snimke napada

97030 pregleda 457 reakcija 171 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Podgoričanin Petar Belojević (34) i pored toga što je mučki iz zasjede napao, a potom brutalnim udarcima flašom i stolicom, teško povrijedio sugrađanina Miloša Jovanovića (34), u noći između utorka i srijede u samom centru Podgorice, poslije saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, pušten je da se brani sa slobode.

Takvu odluku donijela je tužiteljka ODT-a Ivana Petrušić Vukašević, koja i pored toga što je vidjela snimke uznemirujućeg napada, Belojeviću zbog nanošenja teških tjelesnih povreda nije odredila zadržavanje niti tražila određivanje pritvora.

Osnovno državno tužilaštvu u Podgorici u odgovoru "Vijestima" navelo je da su već danas, dan nakon saslušanja, podnijeli optužni predlog protiv Belojevića zbog nanošenja teških tjelesnih povreda Jovanoviću.

"Vijesti" objavljuju dva uznemirujuća snimka sa sigurnosnih kamera lokala u Njegoševoj ulici u centru Podgorice.

Na snimcima se vidi kako Belojević u mraku, zaklonjen zidom vrata jednog od kafića, najvjerovatnije čeka Jovanovića, koji nailazi trotoarom.

Tada se Belojević, kako su zabilježile sigurnosne kamere, flašom od piva obrušio na Jovanovića, udarajući ga svom snagom nekoliko puta po glavi.

Na snimku se u jednom trenutku pojavljuje i nepoznata djevojka, koja pokušava da urazumi i rukama zaustavi Belojevića, koji i pored toga nogama udara Jovanovića, koji leži na trotoaru i šakama pokušava da zaštiti glavu.

Tokom napada, kako se vidi na snimcima, osumnjičeni uzima i kafansku stolicu kojom nekoliko puta juriša i udara mladića.

Uznemirujući napad trajao je preko minuta, a potom se osumnjičeni zaustavio i nakon iživljavanja pobjegao u jednu stranu, a teško povrijeđeni Jovanović se pridigao i otišao na drugu.

U napadu je Jovanoviću polomljen nos, a ljekari su konstatovali i povredu krvog suda na glavi...

Dan nakon napada Belojević se predao policiji, a potom je saslušan u ODT-u.

Uprava policije je saopštila da Belojevića terete za nanošenje teških tjelesnih povreda.

"...Na način što ga je udario staklenom flašom u predjelu glave, usljed čega je oštećeni oboren na asfaltnu podlogu, zatim mu je zadao više udaraca rukama i nogama u predjelu glave i tijela. Nakon toga, P. B. je oštećenom ponovo zadao udarac staklenom flašom u predjelu glave, a zatim i stolicom koja se nalazila u blizini, u predjelu glave i tijela. Oštećeni je ovom prilikom zadobio teške tjelesne povrede u vidu fakture nosne kosti sa dislokacijom, kao i povrede krvnog suda na glavi, a koje su konstatovane u izvještaju ljekara specijaliste u Kliničkom centru Crne Gore", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: