Sud u Beranama odredio pritvor osumnjičenom za nanošenje teških povreda

Iz suda je saopšteno da je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke

4550 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednik Osnovnog suda u Beranama i sudija za istragu Ivan V. Došljak odredio je pritvor do 30 dana Petru Gojkoviću (28), osumnjičenom za nanošenje teških povreda Slobodanu Đukiću (31).

Sekretarka suda, portparolka Ana Radunović, saopštila je da je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke.

Gojkoviću se na teret stavlja krivično djelo - teška tjelesna povreda.

Radunović je saopštila da Osnovno državno tužilaštvo u Beranama osumnjičenog tereti da je 4. novembra oko 2:30 časova, na asfaltnom proširenju u blizini restorana "Most" u Andrijevici oštećenom nanio teške tjelesne povrede, "tako teško da mu je usljed toga život doveden u opasnost":

"Na način što ga je više puta stisnutim šakama pesnicama udarao u predjelu glave, usljed čega je oštećeni pao i glavom udario o tvrdu asfaltnu podlogu i tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede u vidu kontuzije mozga, više fraktura zuba u gornjoj i donjoj vilici, naprsnuća lobanje, manje lacerozne rane u potiljačnom dijelu glave veličine oko 1 x 1 cm i više hematoma u predjelu obje nadlaktice kružog oblika koje su prečnika oko 1 do 2 cm", navodi se u saopštenju.

Nađeno je, kako se navodi, neophodnim, opravdanim i nužnim određivanje pritvora "zbog postojanja okolnosti koje očigledno ukazuju na opasnost od bjekstva na strani osumnjičenog G.P."

"Navedeno kod činjenice da je isti bio u bjekstvu i skrivao se od vremena kada je izvršeno predmetno krivično djelo – od 04.11.2023. godine do 08.11.2023. godine, u kom vremenu su vršene potrage i za osumnjičenim raspisana lokalna potjernica, te i zbog potrebe da se u daljem toku postupka saslušaju lica J.M, V.B, R.J, D.V I R.I. u svojstvu svjedoka, te postojanja opasnosti od mogućeg uticaja na njihove iskaze. Protiv ovog rješenja može se izjaviti žalba vanraspravnom vijeću ovog suda u roku od 24 časa od časa uručenja rješenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: