Nikšić: Broker osumnjičen za zloupotrebu položaja, podnijeta krivična prijava

Uprava policije je saopštila da je osumničeni "za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 9.500 eura"

5603 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija podnijela je tamošnjem Osnovnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv M.Ž. (41), ovlašćenog brokera u jednom investicionom društvu, koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Uprava policije je saopštila da je osumnjičeni "izvršenjem pomenutog krivičnog djela za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 9.500 eura".

"Sumnja se da je M.Ž, kao ovlašćeni broker u jednom investicionom u Nikšiću, izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je na tržištu kapitala nezakonito raspolagao odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) od dva klijenta ovog društva, a sve bez njihovog znanja i naloga. U koordinaciji sa nadležnim državnim tužiocem, policijski službenici Jedinice za suizbijanje ekonomskog kriminala su preduzeli niz mjera i radnji iz svoje nadležnosti, te su prikupili potrebna obavještenja od oštećenih lica i pribavili dokaze na osnovu kojih je i podnešena krivična prijava", saopštila je policija.

Bonus video: