Berancu 20 dana zatvora zbog nasilja nad suprugom i tastom: "Radnje izvršene dok je žrtva držala dijete od tri mjeseca"

Predsjednik budvanskog suda za prekršaje Marko Đukanović kazao je da je u postupku utvrđeno da je B.Đ, u stanu u kojem živi sa vanbračnom suprugom, u petak izvršio fizičko i verbalno nasilje nad njom, i da je isto ponašanje izvršio i prema tastu

7491 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Beranac B.Đ. (35), sa boravkom u Budvi, osuđen je u hitnom postupku na kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, zbog nasilja nad suprugom i tastom, saopšteno je iz budvanskog suda za prekršaje.

Predsjednik tog suda Marko Đukanović kazao je da je u postupku utvrđeno da je B.Đ, u stanu u kojem živi sa vanbračnom suprugom, u petak izvršio fizičko i verbalno nasilje nad njom, i da je isto ponašanje izvršio i prema tastu.

„Radnje prekršaja su izvršene dok je žrtva nasilja držala dijete starosti tri mjeseca u naručju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su mu, osim kazne na čije je izdržavanje zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja upućen prije pravosnažnosti rješenja, izrečene zaštitne mjere - protjerivanje iz stana u kom boravi sa žrtvom, zabrana prilaska žrtvi nasilja na udaljenosti ne manjoj od 50 metara i zabrana uznemiravanja i uhođenja žrtve nasilja u trajanju od godinu.

„U odvojenom postupku, on i okrivljeni M.T. (31) iz Berana, sa boravkom u Budvi, oglašeni su krivima zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru u produženom trajanju, izvršenih na štetu službenika Odjeljenja bezbjednosti Budva i kažnjeni su novčanim kaznama u iznosima od po 600 eura“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je rekao da su oni sankcionisani, jer je u postupku utvrđeno da su nakon što su pozvani da daju izjave po prijavi žrtve nasilja u porodici, u prostorijama stanice policije u Budvi omalovažavali policijske službenike.

Bonus video: