Krivična prijava Đikanoviću zbog napada na Vučinića, prekršajna za vrijeđanje Đukanovića

Policija reagovala nakon incidenata u nikšićkoj Željezari

31214 pregleda 108 reakcija 22 komentar(a)
Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Vučinić, Foto: Svetlana Mandić

Ljubiša Đikanović (36) osumnjičen je za ugrožavanje sigurnosti bivšeg predsjednika Odbora direktora "EPCG Željezara Nikšić" Maksima Vučinića.

Protiv Đikanovića je pokrenut prekršajni postupak zbog prekršaja na štetu Milutina Đukanovića, iz Zakona o javnom redu i miru.

"Dana 9. novembra 2023. godine postupajući po prijavi I.Č., odgovornog lica na poslovima zaštite u „Elektroprivredi AD Nikšić, da je u prostorijama privrednog društva „EPCG Željezara Nikšić“ prilikom održavanja sastanka menadžmenta i radnika, u jednom trenutku Lj.Đ. uputio uvrijedljive riječi prijeteće sadržine M.Đ., preduzete su aktivnosti na rasvjetljavanju prijavljenog događaja", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, nakon toga, a u odnosu na medijske natpise, i izjavu Vučinića datu medijima, da je ostavku na funkciju predsjednika u Odboru direktora EPCG-Željezara Nikšić, podnio nakon nemilih scena i događaja na zboru sa radnicima, policijski službenici su samoincijativno formirali predmet u odnosu na istog.

"Preduzeli smo mjere na rasvjetljavanju ovih navoda, a što je u koordinaciji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Nikšiću, rezultiralo izjašnjenjem nadležnog tužioca da u radnjama Lj.Đ. ućinjenih prema M.V. ima elemenaka krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz člana 168 KZ CG", piše u saopštenju policije.

Dodaje se da se tužilac izjasnio da u radnjama Đikanovića Đukanoviću nema elemenata krivičnog djela, te da će protiv njega biti podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Bonus video: