Reagovanje porodice ubijenog Stefana Šarovića: Koliko košta život?

"Potpuno je nedopustivo da optuženi i advokati istih manipulacijama i zloupotrebom odbrane 'poraze' sudsko vijeće"

8874 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Viši sud nemoćan, advokati “skinuli lisice” optuženima za ubistvo Stefana Šarovića.

Konstantnom opstrukcijom tokom čitavog trogodišnjeg postupka pred Višim sudom, advokati Nikole Ivovića i Dušana Šilja uspjeli su da obezbijede puštanje iz pritvora svojih branjenika.

Potpuno je nedopustivo da optuženi i advokati istih manipulacijama i zloupotrebom odbrane “poraze” sudsko vijeće.

Na ovaj način javnosti se šalje poruka o nemoći Suda i nadmoći advokata optuženih, čime se dovodi u pitanje dignitet Suda kao institucije u koju bi građani trebali da imaju najviše povjerenja.

Puštanjem iz pritvora osoba optuženih za svirepo i teško ubistvo, njihovim advokatima pruža se prostor za nove manipulacije i opstrukcije kako bi suđenje trajalo u nedogled, a okrivljenima mogućnost za bjekstvo.

Očekujući ruku pravde, porodica ubijenog Stefana Šarovića nakon tri godine suđenja dobila je šamar nepravde.

Dokle god se na ovakav način obesmišljava pojam pravde u Crnoj Gori, ubice će imati više prava nego oštećena porodica. Na ovaj način članovi porodice ubijenog iznova prolaze kroz proživljenu agoniju i oduzima im se svaka nada na dostojanstven život.

Nadajući se da pravda ipak neće ostati samo mrtvo slovo na papiru, apelujemo da se žrtve na ovakav način ne relativizuju a optuženima ne pruži šansa da počine slična (ne)djela.

Bonus video: