Nikšić: Uhapšeno sedam osoba osumnjičenih za dilovanje droge

Među uhapšenima su: Radovan Vukčević (38), Ivan Cicimil (38), Davor Perunović (39), Radovan Nikolić (44), Marko Čupić (34), Darko Begović (42), Željko Goranović (40) koji je u Srbiji na potjernici Hrvatske, Jovan Đurović (26) i Goran Otašević (59). Iz Uprave policije su kazali da je Vukčević pripadnik kavačkog klana

75307 pregleda 37 reakcija 25 komentar(a)
Zgrada policije u Nikšiću, Foto: Jelena Jovanović
Zgrada policije u Nikšiću, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 15.11.2023. 15:02h

Službenici nikšićke policije u sadejstvu sa pripadnicima Posebne jedinice policije jutros su, u Nikšiću, izvršili pretrese na više lokacija koje koriste pripadnici organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantna lica, kazali su "Vijestima" iz Uprave policije.

Sedam osoba je uhapšeno, a pretresi su obavljeni na 15 lokacija.

Opsežna akcija usmjerena je na hapšenje uličnih dilera droge i pojačanu kontrolu članova crnogorskih klanova.

"Pronađeno 680 grama marihuane, 6.500 eura, pribor za pakovanje droge..."

Uprava policije saopštila je da je nikšićka policija realizovala višemjesečnu akciju kodnog naziva „Kvart III”, koja je rezultirala hapšenjem sedam osoba i podnošenjem devet krivičnih prijava protiv devet osoba zbog sumnje da su izvršile krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Podnijeto je i 30 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotreba droga.

Kazali su da je realizacijom akcije „Kvart III“ prekinut lanac tzv. ulične prodaje narkotika, a jutros je na sprovođenju pretresa i hapšenju osumnjičenih lica bilo angažovano oko 100 pripadnika Uprave policije.

"Nikšićka policija je u ranim jutarnjim časovima, uz podršku pripadnika Posebne jednice policije i službenika Sektora granične policije – uz korišćenje službenih pasa, realizovala aktivnost u okviru koje su izvršeni pretresi na 15 lokacija na teritoriji opštine Nikšić i na jednoj lokaciji u Podgorici, a u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica. Tom prilikom policijski službenici su na četiri lokacije pronašli više pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, težine od oko 680 grama, sredstva komunikacije, novac u iznosu od 6.500 eura, pribor namijenjen za mjerenje i pakovanje opojne droge, kao i više drugih nedozvoljenih predmeta koji će biti vještačeni", navodi se u saopštenju.

Krivičnom prijavom su obuhvaćeni: R. V. (38), I. C. (38), D. P. (39), R. N. (44), M. Č. (34), D. B. (42), J. Đ. (26) i Ž. G. (40), dok je protiv G. O. (59) krivična prijava podnijeta u prethodnom periodu.

Jutros uhapšeni su: Radovan Vukčević (38), Ivan Cicimil (38), Davor Perunović (39), Radovan Nikolić (44), Marko Čupić (34), Darko Begović (42), Željko Goranović (40) koji je u Srbiji na potjernici Hrvatske, Jovan Đurović (26) i Goran Otašević (59).

Iz Uprave policije su kazali da je Vukčević pripadnik kavačkog kriminalnog klana.

Policija navodi da je Ž. G. ranije uhapšen u Srbiji po međunarodnoj potjernici Hrvatske za istovrsna krivična djela, a nikšićka policija je protiv njega podnijela krivičnu prijavu u okviru predmeta „Kvart III“.

"Od petnaest lica, koja su bila predmet kriminalističke obrade i radnji pretresanja, njih dvanaest se u evidencijama Uprave policije vodi kao operativno intresantna lica, dok su tri lica pripadnici kriminalnih grupa. Osim toga, njih osam, koji su procesuirani, jesu povratnici u izvršenju krivičnih djela iz oblasti zluopotrebe droga", saopštila je policija.

Kazali su da će osumnjičeni na dalju nadležnost biti sprovedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uz krivičnu prijavu zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"U okviru ovog predmeta, sprovedene su planske aktivnosti na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji, a tokom kojih je izvršeno 30 zapljena opojne droge marihuane i kokaina u odnosu na gore navedena lica. Sumnja se da su ova lica prvo nabavljala veću količinu opojnih droga, a potom stavljala u dalji tzv. ulični promet marihuanu i kokain, za šta su obezbijeđeni materijalni dokazi.

"Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Zapad' su postavili ciljeve u odnosu na prioritete borbe protiv kriminala od kojih su istaknute aktivnosti usmjerene na razbijanje mreže 'uličnih dilera' na lokalnom nivou, a koje aktivnosti će biti nastavljene u kontinuitetu, te će se preduzimati aktivnosti usklađene sa nacionalnim prioritetima – strategijom borbe protiv krijumčarenja droga u cilju stvaranja povoljnog ambijenta za građane", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: