U Rožajama uhapšena jedna osoba zbog nasilja u porodici, prekršajna prijava protiv njegovog brata

Rožajcu N.M. 15 dana zatvora zbog nasilja u porodici

9040 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija u Rožajama uhapsila je N.M. (39) iz tog grada zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Policija je podnijela i prekršajnu prijavu protiv S.M. (36) zbog toga što je fizički napao N.M. (žensku osobu) koja je pokušala da spriječi sukob N.M. i S.M.

Kako je saopšteno iz Uprave policije (UP), dežurnoj službi Odjeljenja bezbjednosti Rožaje prijavljeno je od strane S.M. (36) da je njegov brat N.M. (39), neposredno prije prijavljivanja, ispred porodične kuće koja se nalazi u mjestu Hurije, svojim vozilom marke Citroen namjerno udario u pomoćni objekat vlasništvo S.M.

"Od S.M. prikupljeno je obavještenje na zapisnik u odnosu na pomenute okolnosti. Tom prilikom policijski službenici došli su do saznanja da je N.M. vozilom udario u pomoćni objekat vlasništvo S.M., nakon čega je N.M. uputio riječi uvredljive i prijeteće sadržine u odnosu na S.M. i u njegovom pravcu gađao oštrim predmetom", navodi se u saopštenju UP.

Nakon toga u ovaj se sukob, dodaje se u saopštenju, umiješala i emotivna partnerka N.M. pokušavajući da ih zaustavi i S.M. je tada fizički napao pomenutu žensku osobu.

"Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji se izjasnio da se radnjama N.M. i S.M. nema elemenata krivičnog djela već da je riječ o prekršajima iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici", saopšteno je iz Uprave policije.

N.M. je u više navrata od strane službenika rožajske policije potraživan na kućnoj adresi u naselju Hurije, kako stoji u saopštenju, ali se nakon događaja udaljio iz porodične kuće i policijski službenici su za njim tragali, dok je protiv S.M. podnijeta prekršajna prijava u redovnom postupku.

"Nakon što je policija locirala N.M. lišen je slobode zbog prekršaja iz gore pomenutog Zakona. On je priveden nadležnom sudiji za prekršaje koji je za ovo lice izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 15 dana i on je sproveden u Zatvor Bijelo Polje na izdržavanje kazne", navodi se u saopštenju UP.

Bonus video: