UP: Uhapšen mladić u Bijelom Polju, prijetio policajcima nakon što je odbio da im pokaže lična dokumenta

Vozaču automobila u kojem je bio uhapšeni privremeno oduzeto vozilo. U odvojenim slučajevima, u nekoliko vozila pronađena roba bez prateće dokumentacije

9110 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bjelopoljska policija uhapsila je mladića Z.S. (23) koji je, kako je saopšteno, prijetio policajcima, nakon što je odbio da im pokaže lična dokumenta tokom kontrole vozila.

"Juče je policija primijetila vozilo marke Mercedes koje se kretalo iz pravca Bijelog Polja u pravcu naselja Rasovo, a koje je nakon što je vozač uočio policijske službenike, naglo promijenilo pravac kretanja i velikom brzinom pokušalo da se udalji. Vozilo je zaustavljeno i policijski službenici su kontrolisali vozača K.S. (21), te od suvozača Z.S. (23) zatražili na uvid lična dokumenta što je pomenuti odbio uz upućivanje riječi prijeteće sadržine prema policijskim službenicima", saopštila je Uprava policije.

Njih dvojica su dovedeni u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje, gdje je "mladom vozaču K.S. izdat prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i isteka roka važenja saobraćajne dozvole". Od njega je privremeno oduzeto vozilo.

"Z.S. je lišen slobode zbog prekršaja iz čl. 8 i čl. 11 Zakona o javnom redu i miru koje je izvršio na štetu jednog policijskog službenika i prekršaja iz čl. 8 istog Zakona na štetu drugog policijskog službenika", saopštila je policija.

Policija u Bijelom Polju je takođe, u odvojenom slučaju, procesuirala R.K. (63) koji je vozio sa 1,82 promila alkohola u krvi.

Saobraćajna patrola kontrolisala je vozilo kojim je upravljao Č.D. (54), kao i vozilo kojim je upravljao S.K. (24), a izvršenim pregledima vozila, kako je saopšteno, utvrđeno je da se u njima nalazi određena količina robe bez parateće dokumentacije. "Sa licima su obavljeni razgovori od strane inpektora za privredni kriminalitet, te je upoznat nadležni tužilac, a roba predata službenicima carine radi utvrđivanja stvarne količine i vrijednosti iste", navode iz policije.

Kontrolom vozila kojim je upravljao V.B. (25) takođe je pronađena roba bez prateće dokumentacije i postupanje u tom slučaju je u toku.

"Osim toga, bjelopoljska policija u kontinuitetu sprovodi akciju 'Poštuj život, vrati oružje', te je policijskim službenicima 13., 14. i 15. novembra dobrovoljno predat pištolj CZ, dvije ručne bombe, kao i 10 komada municije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: