Milović traži da se Novoviću obezbijedi blindirani automobil

ANB u dvije procjene bezbjednosti naveo da je ugrožena bezbjednost GST-a, zbog čega mu je policijsko obezbjeđenje povećano na najveći nivo

28172 pregleda 66 reakcija 34 komentar(a)
Novović, Foto: Luka Zeković
Novović, Foto: Luka Zeković

Ministar pravde Andrej Milović uputio je zahtjev da se glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću obezbijedi blindirani automobil, kako bi se podigao nivo bezbjednosti šefa Specijalnog državnog tužilaštva.

U dopisu Milović navodi da su razlozi za upućivanje zahtjeva "sadržani u činjenici da motorno vozilo koje se trenutno koristi za potrebe GST-a ne garantuje adekvatan nivo lične bezbjednosti".

Agencija za nacionalnu bezbjednost u dvije procjene bezbjednosti navela je da je ugrožena bezbjednost GST-a, zbog čega mu je policijsko obezbjeđenje povećano na najveći nivo.

Međutim, za potrebe rukovodioca SDT-a Uprava policije koristi automobil, koji su ranije dužili za potrebe bivšeg GST-a Milivoja Katnića.

Taj automobil su članovi obezbjeđenja havarisali, pa je izvršena popravka, ali tako što su od dva havarisana automobila napravili jedan.

"Podizanje nivoa bezbjednosti glavnog specijalnog tužioca obezbjeđivanjem blindiranog motornog vozila bi ukupnu bezbjednost GST-a podiglo na viši nivo, čime bi se u značajnoj mjeri doprinijelo sprovođenju budućih aktivnosti ovog tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, a sve ovo cijeneći prirodu posla koji obavlja GST i njegove dosadašnje rezultate u efikasnijoj borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije", navodi Milović u dopisu upućenom ministru prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janku Odoviću.

Agencija za nacionalnu bezbjednost u garaži čuva dva blindirana mercedesa "majbaha", koje su ranije koristili za potrebe bivšeg premijera Duška Markovića i nekadašnjeg predsjednika države Mila Đukanovića.

Vlada je tokom 2021. pokrenula postupak prodaje dva blindirana "majbaha", koje je država za potrebe obezbjeđenja štićenih ličnosti platila 1,3 milona eura.

Bonus video: