PES: Akcija SDT-a poruka da će se za vrijeme ove Vlade unaprijediti ambijent za borbu protiv kriminala i korupcije

Stoga, sve one poruke neozbiljnih političkih aktera koji su pokazivali zabrinutost da će nova vlast štititi bilo koju kriminalnu strukturu, sada padaju u vodu", saopštio je PES

7707 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Pokret Evropa sad saopštio je da je današnja akcija, koja se sprovodi po nalogu Specijalnog tužilaštva, zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja od strane određenih osoba i bivšeg policijskog direktora u vezi sa švercom cigareta, odlučna poruka da će se za vrijeme mandata aktuelne Vlade "unaprijediti ambijent" za borbu protiv kriminala i korupcije.

"Stoga, sve one poruke neozbiljnih političkih aktera koji su pokazivali zabrinutost da će nova vlast štititi bilo koju kriminalnu strukturu, sada padaju u vodu", saopštio je PES.

Naglašavaju i da je za dosadašnje velike iskorake u vladavini prava najviše zaslužan rad SDT-a, rekavši kako su sigurni da aktuelna Vlada neće "preuzimati njihove zasluge u marketinške svrhe", osim što će pružati snažnu i kontinuiranu podršku u borbi protiv kriminala i korupcije.

"Za unaprjeđenje vladavine prava i konačno sprječavanje šverca cigareta neophodno je i unaprijediti uslove rada SDT-a, pa stoga očekujemo da će to biti jedan od prioriteta 44. Vlade", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: