Bečić: Mafiji poručujem - vaši dani slobode su odbrojani

"Svako ko je prekršio zakon mora znati da će se suočiti s punom težinom istog. Nema više skrivanja, nema više tolerancije", poručio je potpredsjednik Vlade

17289 pregleda 68 reakcija 55 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, poručio je da su "mafiji dani slobode odbrojani".

"U posljednjih petnaest dana, svjedočimo seriji odlučnih akcija koje su rezultirale hapšenjem više osoba osumnjičenih za ozbiljne kriminalne i korupcionaške aktivnosti u Crnoj Gori. Ova hapšenja su ne samo pokazatelj naše odlučnosti, već i jasna poruka svima koji se odvaže kršiti zakon: nema sigurne luke za one koji izaberu put kriminala i korupcije. Naša posvećenost je beskompromisna i nepokolebljiva. Bez obzira na teško nasljeđe, kompromitaciju, kadrovske deficite i brojne probleme, ponosan sam na profesionalizam i odlučnost brojnih pripadnika naših bezbjednosnijh službi i drugih nadležnih državnih organa", saopštio je Bečić.

On je uputio čestitke pripadnicima policije, Specijalnog policijskog odeljenja, Specijalnog državnog tužilaštva i nadležnih tužilaštava na ostvarenim rezultatima koji pokazuju da "iskren zajednički partnerski rad, gdje svako radi svoj dio posla, a ujedno se međusobno pomaže i podržava, garantuje da državu niko više neće ponižavati i da učinioci krivičnih djela i mafijaške strukture nikada više neće biti nad vladavinom prava".

"Mafiji poručujem: vaši dani slobode su odbrojani. Naša posvećenost je snažna, i nećemo prezati od upotrebe svih zakonom dozvoljenih sredstava i resursa kako bismo vas privedli pravdi. Svako ko je prekršio zakon mora znati da će se suočiti s punom težinom istog. Nema više skrivanja, nema više tolerancije", naveo je Bečić.

Građanima je poručio da su sigurnost građana i "život dostojan čovjeka naš najviši prioritet".

"Ova Vlada stoji uz vas i radi posvećeno kako bi osigurala da se pravda ne samo izgovara, već i sprovodi. Mi smo vaš štit protiv kriminalnih elemenata koji pokušavaju da naruše temelje našeg društva. Obećavam da ćemo svakog dana raditi na tome da Crna Gora postane bezbjednije mjesto za sve naše građane. Mi nećemo stati dok svaki kvadrat naše zemlje ne bude oslobođen od kriminala i korupcije. Ovo je naša zajednička bitka, bitka za bolju i sigurniju budućnost Crne Gore, i zajedno ćemo dobiti", zaključio je Bečić.

Bonus video: