Stojanoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Stojanović je saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT)

34639 pregleda 96 reakcija 36 komentar(a)
Stojanović nakon saslušanja, Foto: Boris Pejović
Stojanović nakon saslušanja, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.11.2023. 21:33h

Bivšem direktoru Uprave policije (UP) Slavku Stojanoviću određeno je zadržavanje do 72 sata, kazao je njegov branilac, advokat Mihailo Volkov.

Volkov
Volkovfoto: Slađan Fatić

Stojanović je večeras saslušan u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT).

Njega su jutros uhapsili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu SDT, zbog sumnje u zloupotrebu službenog položaja u vezi sa švercom cigareta.

U istoj akciji uhapšen je i Nikšićanin Igor Baćović kome je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

Stojanović je na saslušanju iznio odbranu i negirao djela koja mu se stavljaju na teret.

Volkov je novinarima kazao da je Stojanoviću tužilaštvo stavilo na teret zloupotrebu službenog položaja i krijumčaranje na način da je 2018. godine izdao usmeni nalog ili naredbu policijskom funkcioneru da se određeni kamion pusti da nastavi kretanje.

"Te okolnosti je moj branjenik u potpunosti negirao. Poznat mu je bio slučaj. Činjenica je da je tog dana zbog nemilih scena u Podgorici podnio ostavku, tako da je do detalja ispričao kako je išla komunikacija i ono što je zaključio jeste da je tražio od policijskih funkcionera koji su ga obavijestili o tom događaju da postupaju isključivo u skladu sa zakonom", rekao je Volkov.

On je kazao da ročište za određivanje pritvora očekuje sjutra.

Volkov je kazao da nema indicija da je ovaj predmet u vezi sa predmetom bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

"Slavko Stojanović nije u negativnom kontekstu spomenuo Veselina Veljovića, čak naprotiv, niti je o tome bilo razgovora kod tužioca što ukazuje na zaključak da se apsolutno radi o dva potpuno razdvojena i nepovezana slučaja", kazao je Volkov.

Veljović je uhapšen 24. jula na Žabljaku - po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) lisice na ruke stavili su mu pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO). To tužilaštvo tereti ga da je povjerljivim informacijama pomagao šefu kriminalne organizacije Aleksandru Mrkiću da švercuje cigarete.

Stojanović je ostavku na funkciju direktora UP podnio krajem krajem marta 2018. godine nakon što su u samom centru Podgorice ubijeni Miloš Šaković i slučajna žrtva mafijaškog obračuna Radivoje Jovanović.

Tada je ostavka obrazložena "zbog pogoršane bezbjednosne situacije na teritoriji Podgorice".

Bonus video: