Vujačić: Nadam se da ću uskoro biti prebačen u Crnu Goru i dokazaću da sam nevin, nisam plaćeni ubica

"Od samog hapšenja sam bio mučen i maltertiran od strane policajaca koji rade za kavački klan i pokušali su svim silama da me natjeraju da priznam ubistva o kojima ja ništa ne znam, a među njima su i ova dva u Crnoj Gori, kao i ovo u Srbiji"

28275 pregleda 11 komentar(a)
Faksimil, Foto: Vijesti
Faksimil, Foto: Vijesti

Nadam se da ću uskoro biti prebačen u Crnu Goru i dokazaću da sam nevin, napisao je u pismu upućenom Vijestima Marjan Vujačić koji u Srbiji izdržava kaznu zatvora od 14 godina zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića, a u podgoričkom Višem sudu u toku je postupak po optužbi kojom se tereti za ubistvo Veselina Kalezića i Mila Ilića.

Viši sud u Vranju usvojio je molbu Vujačićevih advokata tako da će ovaj Podgoričanin kaznu zatvora od 14 godina za ubistvo Jugoslava Cvetanovića nastaviti da služi u crnogorskom zatvoru.

U pismu Vijestima Marjan Vujačić tvrdi da nije nikakav plaćeni ubica i da nema nikakve veze sa ubistvima za koje ga terete.

“Od samog hapšenja sam bio mučen i maltertiran od strane policajaca koji rade za kavački klan i pokušali su svim silama da me natjeraju da priznam ubistva o kojima ja ništa ne znam, a među njima su i ova dva u Crnoj Gori, kao i ovo u Srbiji”, navodi u pismu Vujačić.

On je osuđen na 14 godina zatvora za ubistvo Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata Saše Cvetanovića Pitbula, koji je u aprilu prošle godine osuđen na 35 godina zatvora jer je, kako je utvrdio sud, 2013. godine u centru Beograda ubio Nikolu Bojovića, brata Luke Bojovića. Za ubistvo ga je, kako se navodi, angažovao pokojni Slobodan Šaranović i isplatio mu 30.000 eura.

Vujačić je uhapšen 12. juna 2019. godine u Novom Sadu, a prema navodima prvostepene presude koju je izrekao Viši sud u Nišu, Vujačić je proglašen krivim na osnovu vještačenja Biološkog fakulteta u Beogradu.

Za niški Viši sud je nesporno utvrđeno da je optuženi doprinio nastanku traga skinutog sa reklame koja se nalazi u pasažu na spoljnom zidu kladionice “Soker”, koji je Vujačić dodirnuo kada se udaljavao sa mjesta ubistva trčećim koracima.

Apelacioni sud osporio je zaključak prvostepenog suda da se u konkretnom slučaju radi o teškom ubistvu, jer je, kako su naveli, neprihvatljiv zaključak da je optuženi Vujačić pucao na Cvetanovića kada je bio bespomoćan, te nije očekivao da ga neko prati sa namjerom da ga ubije na javnom mjestu u centru grada i da mu je ubica prišao sa leđa i u njega ispalio 14 metaka.

Za ubistvo Ilića 30. aprila 2019. godine i likvidaciju Veselina Kalezića, koja je izvršena pola godine ranije, Marjan Vujačić osuđen je na 20 godina zatvora.

Apelacioni sud je ukinuo ovu presudu i vratio predmet u Viši sud na ponovno suđenje.

Bonus video: