Mugoša: Uvjerena sam da je odluka Apelacionog suda kupljena

"Dodatno sam uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena na način na koji je ukinuta jer su imali mogućnost da, ako su žalbe bile osnovane, izvedu drugi pravni zaključak i donesu oslobađajuću presudu a nisu to učinili"

34870 pregleda 91 reakcija 38 komentar(a)
Mugoša, Foto: PR Centar
Mugoša, Foto: PR Centar

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) treba da utvrdi sve činjenice i okolnosti oko donošenja prvostepene i drugostepene odluke u slučaju 'državni udar', navela je u saopštenju sutkinja Višeg suda Suzana Mugoša.

Ona je u saopštenju dostavljenom "Vijestima" saopštila da je uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljenja.

Mugoša je to navela reagujući na navode predsjednika Skupštine i Nove srpske demokratije Andrije Mandića i lidera Demokratske narodne partije Milana Kneževića koji su dnas rekli da javnost treba da zna da li postoji još operativnih podataka i prepiski između nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i Mugoše koja je donijela osuđujuću presudu u predmetu "državni udar".

Mugoša je kazala da je već sedam godina izložena medijskoj hajci, a da je danas njeno ime dovedeno u vezu sa kupovanjem presude, jer je Mandić uvjeren da je prvostepena presuda kupljena.

"Saglasna sam sa okrivljenima Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, da SDT utvrdi sve činjenice i okolnosti oko donošenja i prvostepene i drugostepene odluke, jer sam i ja uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena zato je odluka Apelacionog suda falsifikat službene isprave, a to sam rekla i prije godinu dana, jer sudija koja je pisala drugostepenu odluku netačno i neistinito prenosi riječi i djelove iz prvostepene presude sa očiglednom namjerom da promijeni suštinu", rekla je Mugoša.

Dodala je i da to tvrdi zato što sudija sa toliko godina iskustva takve greške ne pravi slučajno.

"Ali vjerovatno je mislila da se time niko neće baviti s obzirom na obimnost presude i dokaza. I danas stojim iza svoje odluke i odgovorno tvrdim da je donijeta jedino i isključivo, na osnovu spisa predmeta. Dodatno sam uvjerena da je odluka Apelacionog suda kupljena na način na koji je ukinuta jer su imali mogućnost da, ako su žalbe bile osnovane, izvedu drugi pravni zaključak i donesu oslobađajuću presudu a nisu to učinili", rekla je Mugoša.

Ona je kazala da za svaku odluku koju je donijela stoji samo ona, jer je svaka njena odluka jedino i isključivo donijeta na osnovu spisa predmeta.

"Ovo je Crna Gora i sve se zna, ja mirno čekam da se konačno utvrdi zbog čega je donijeta takva odluka Apelacionog suda”, saopštila je Mugoša.

Bonus video: