U Francuskoj uhapšen Dragan Knežević, navodni član kavačkog klana

Knežević (42) se potražuje radi obezbjeđenja prisustva u šest različitih naredbi zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnih djela teško ubistvo i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

44035 pregleda 25 reakcija 10 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Francuskoj je danas uhapšen Dragan Knežević (42) koji se potraživao na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpola Podgorica.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u operativnim evidencijama registrovan je kao visoko-rangirani član jedne organizovane kriminalne grupe iz Crne Gore.

Knežević je navodno član kavačkog klana.

"Naime, D.K. se potražuje radi obezbjeđenja prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred Višim sudom u Podogorici, a na osnovu šest različitih naredbi toga Suda zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnih djela teško ubistvo i krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", piše u saopštenju policije.

Pojašnjeno je da je hapšenju D.K. prethodila saradnja nadležnih službi Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore i francuske policije.

"Uslijediće saradnja nadležnih pravosudnih organa Crne Gore i Francuske u cilju ekstradicije navedenog lica", navodi se u saopštenju.

Bonus video: