Rolović novi načelnik Regionalnog centra bezbjednosti Jug

"Rolović je prvi radni dan kao šef policije na jugu počeo konkretnim rezultatima, hapšenjem dva službenika ODT u Kotoru, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela odavanje službene tajne", navodi se u saopštenju MUP-a

7295 pregleda 6 komentar(a)
Rolović, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Rolović, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Policijski inspektor Petar Rolović imenovan je za novog načelnika Regionalnog centra bezbjednosti Jug, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

On je, kako su kazali iz MUP-a, rukovodio jutrošnjom akcijom hapšenja, sprovedenom od strane tivatske policije.

"Akciju kojom je rukovodio Rolović je pohvalio i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović", stoji u saopštenju MUP-a.

Saopšteno je iz MUP-a da je imenovanje Rolovića odraz čvrstog opredjeljenja da će budući rad MUP-a značiti samo jedno, a to je profesionalizam, odlučnost i neselektivnost, kao i konkretni rezultati u borbi protiv kriminala.

"Rolović je prvi radni dan kao šef policije na jugu počeo konkretnim rezultatima, lišavanjem slobode dva službenika ODT u Kotoru, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela odavanje službene tajne", navodi se u saopštenju MUP-a.

Rolović je, kako stoji u saopštenju, policijski inspektor koji je nagrađivan za najboljeg policajca u Tivtu, ali i nosilac odlikovanja Centra za sprovođenje zakona u Jugoistočnoj Evropi za izuzetan lični doprinos borbi protiv međunarodnog kriminala.

"Očekujemo da bude predvodnik u punoj revitalizaciji rada policije na jugu.", naveo je Šaranović.

On je dodaoa da kroz implementaciju principa transparentnosti teže da građanima približe rad Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Vjerujemo da je jedan od najboljih načina za to upravo predstavljanje novih kadrovskih rješenja. Kako smo i zacrtali, nastavljamo sa postavljenjima dokazanih profesionalaca na važne pozicije unutar policijske organizacije", saopšteno je iz MUP-a.

Bonus video: