Krivična prijava za trgovinu ljudima: Otac dogovorio maloljetnoj ćerci brak u zamjenu za 10.000 eura?

"Tokom maja ove godine maloljetnica je odvezena u Srbiju gdje je stupila u vanbračnu zajednicu sa M.M"

11494 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija je državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv L.N. (49) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina ljudima, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su zajedno sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala – Odsjeka za suzbijanje teških krivičnih djela – Grupe za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja, trgovine ljudima i ilegalnih migracija, preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti, a povodom informacije da je došlo do sklapanja nedozvoljenog braka između maloljetne osobe ženskog pola i punoljetnog lica, a za određeni novčani iznos", navodi se u saopštenju.

Kako se navodi u saopštenju, policija je došla do sumnje da je početkom godine otac oštećene maloljetnice, L.N. (49) iz Bara, dogovorio sklapanje nedozvoljnog braka između njegove ćerke stare 16 godina i M.M. (19) iz Srbije, u zamjenu za 10.000 eura.

Tokom maja ove godine maloljetnica je odvezena u Srbiju gdje je stupila u vanbračnu zajednicu sa M.M, dodaje se.

Iz UP su napomenuli da se L.N. nalazi u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija zbog drugog krivičnog djela.

"Maloljetnica je predata službenicima Centra za socijalni rad na dalju nadležnost i postupanje", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: