Budva: Zaplijenjeno više komada oružja i municije, podnijeta krivična prijava

Vrše se pretresi kuća, stanova, automobila u vlasništvu osoba koje su povezane sa kriminalnim aktivnostima

41796 pregleda 48 reakcija 32 komentar(a)
Zaplijenjeno oružje, Foto: Uprava policije
Zaplijenjeno oružje, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 24.11.2023. 18:10h

Budvanska policija je od 16. do 24. novembra izvršili pretrese na više lokacija u tom gradu, prilikom čega su pronađeni municija i oružje, a podnijeta je i krivična prijava protiv jedne osobe, saopšteno je iz Uprave policije.

"Postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi lice M.Š. (25). Tom prilikom pronađena je suva materija zelene boje, mase 11,4 grama za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i drobilica i mobilni telefon. Nadalje, postupajući po naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva su izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.M (50). Pronađeno je 29 komada lovačkih patrona. Spisi oba predmeta su upućeni nadležnim tužiocima na ocjenu i mišljenje", navodi se u saopštenju.

Osim toga, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.R. (65).

"Kod ovog lica je pretresom pronađeno sedam komada oružja od kojih je za pet posjedovao odgovarajuće dozvole, dok su dva komada oružja bila u ilegalnom posjedu. Pronađeno je i 59 komada lovačkih patrona kao i 319 komada municije različite vrste i kalibra. Nakon upoznavanja tužioca sa pomenutim, protiv S.R. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", piše u saopštenju UP.

Bonus video: