Babović brojao nepostojeću živinu

Po nalogu osnovne državne tužiteljke Ivane Petrušić Vukašević nastavljena hapšenja u akciji “Blinker”

13859 pregleda 99 reakcija 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Poljoprivredni inspektor Gojko Babović uhapšen je juče zbog sumnje da je pravio lažne zapisnike o farmama koje zapravo ni ne postoje i na taj način omogućio pojedincima da konkurišu za državnu pomoć.

To je “Vijestima” kazao sagovornik uključen u istragu tokom koje su juče Baboviću stavljene lisice na ruke.

Isti izvor objasnio je da Babovića terete da je počnio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Babovića sumnjiče da je sačinio neistinit zapisnik o broju živine na farmi koja uopšte ne postoji.

On je slobode lišen po nalogu osnovne tužiteljke Ivane Petrušić Vukašević.

Lisice na ruke stavljene su mu u nastavku akcije “Blinker”, u kojoj su prije nekoliko dana uhapšeni glavna inspektorka za poljoprivredu, vino i ribarstvo Dragana Kandić Perović, veterinarski inspekto Marko Šekarić suvlasnik kompanije “Niksen Čavor” Nikica Čavor i njegova sestra Katarina Čavor.

Babović će danas biti saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Ranije uhapšeni Dragana Kandić Perović, Marko Šekarić i Nikica Čavor poslati su u Istražni zatvor nakon saslušanja kod sudije za istragu.

Sudija je ocijenio da ne postoji bojazan da će Katarina Čavor pobjeći i pustio je da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Sagovornik uključen u istragu kazao je juče “Vijestima” da je tužiteljka Petrušić Vukašević tokom istrage došla do osnova sumnje da je i Babović učestvovao u nezakonitom poslu, odnosno, da nije štitio državni interes tokom kontrole farme iznad Cetinja.

Tada je, prema sumnjama tužilaštva, Kandić Perović od kompanije “Niksen Čavor” tražila 10.000 eura mita, kako bi u zapisniku prikazala da imaju znatno više krmača nego što stvarno imaju, i na taj način im omogućila da od države dobiju značajno veću premiju.

Čavorima stavljaju na teret da su pristali da podmite inspektorku, kako bi sebi obezbijedili povoljniji položaj.

Sagovornik uključen u istragu kazao je juče “Vijestima” da je tužiteljka Petrušić Vukašević tokom istrage došla do osnova sumnje da je i Babović sačinio neistinit zapisnik o broju živine na farmi koja uopšte ne postoji

Kandić Perović se pod lupom tužilaštva našla nakon što su “Vijesti” u junu objavile da su krivolovcima koje su nadzornici uhvatili na Skadarskom jezeru čamci i oprema vraćani po nalogu tadašnje inspektorke za poljoprivredu i ribarstvo, i to iz bizarnog razloga - kako joj majstor, rođak jednog od njih, iz osvete ne bi začepio kanalizaciju.

Bonus video: