Baboviću određen pritvor zbog opasnosti uticaja na svjedoke

Iz Osnovnog suda saopšteno da je poljoprivredni inspektor u gotovo svakodnevnoj komunukaciji sa više svjedoka zaposlenih u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva koje treba saslušati

18216 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Poljoprivrednom inspektoru Gojku Baboviću sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Kako se navodi u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici, pritvor Baboviću je određen zbog okolnosti koje ukazuju na postojanje opasnosti da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke.

"Kako je u daljem toku postupka potrebno saslušati više svjedoka zaposlenih u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva sa kojima je osumnjičeni G. B. u gotovo svakodnevnoj poslovnoj komunikaciji, kao i one sa kojima posredno sarađuje, to je sud našao da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svjedoke, a sve kako bi na taj način potkrijepio navode svoje odbrane u kojoj negira izvršenje krivičnog djela", piše u saopštenju Osnovnog suda.

Babovića sumnjiče da je sačinio neistinit zapisnik o broju živine na farmi koja uopšte ne postoji.

On je slobode lišen po nalogu osnovne tužiteljke Ivane Petrušić Vukašević.

Lisice na ruke stavljene su mu u nastavku akcije "Blinker", u kojoj su prije nekoliko dana uhapšeni glavna inspektorka za poljoprivredu, vino i ribarstvo Dragana Kandić Perović, veterinarski inspekto Marko Šekarić suvlasnik kompanije "Niksen Čavor" Nikica Čavor i njegova sestra Katarina Čavor.

Bonus video: