Sud "bez saosjećanja" sa porodicom žrtve

Porodica ubijenog Zorana Pavićevića tvrdi da su iz medija saznali da je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu

10153 pregleda 63 reakcija 3 komentar(a)
Oštećena porodica tvrdi da još nije dobila ni prvostepenu odluku (Ilustracija), Foto: Luka Zekovic
Oštećena porodica tvrdi da još nije dobila ni prvostepenu odluku (Ilustracija), Foto: Luka Zekovic

Porodica pokojnog Zorana Pavićevića tvrdi da su iz medija saznali da su sudije Apelacionog suda uvažile žalbu okrivljenog i ukinule presudu optuženom za taj zločin, iako oštećenoj porodici nisu pružili nikakvu mogućnost da se izjasne na tu žalbu, zbog čega su najavili da će tražiti odgovornost nadležnih.

“Iz medija smo saznali da je Apelacioni sud ukinuo presudu kojom je monstrum osuđen na 30 godina, jer je našeg voljenog Zorana, u noći između 23. i 24. novembra 2020. godine, u Danilovgradu, ubio na svirep način, iz koristoljublja, sa umišljajem. Prvostepena presuda objavljena je 21. aprila 2023. godine i mi, niti pravni zastupnik oštećene porodice, od tada nismo dobili pisani otpravak presude, a još manje žalbu branioca okrivljenog na nju, niti smo obaviješteni o bilo kom koraku koji je preduzeo Apelacioni sud. Dakle, osim što je našem Zoranu monstrum uskratio pravo na život, tome se sada pridružio i Apelacioni sud iz kojeg nas niko nije kontaktirao, niti na bilo koji način obavijestio da je u toku postupak, čime su porodici žrtve uskratili pravo da kažemo što mislimo o žalbi dželata koji je našeg Zorana ubio kako bi ukrao oko 70 eura depozita iz kafića u kom je radio. Smatramo da se takvim postupkom neko debelo ogriješio o zakon i tražićemo odgovornost”, saopštila je Vijestima sestra ubijenog, Ratka Vujović.

Ona ističe da su duboko razočarani takvim postupcima Apelacionog suda, jer su očekivali da će, kao porodica žrtve, biti obaviješteni o svim važnim promjenama u vezi sa pravosudnim procesom “koji se tiče gubitka našeg dragog Zorana”.

“Ta neprofesionalna i neosjetljiva praksa nanosi dodatnu patnju našoj porodici, već duboko pogođenoj gubitkom voljenog člana. Naša porodica, kao i svaka druga koja je suočena s gubitkom zbog kriminalnog čina, zaslužuje poštovanje, transparentnost i podršku pravosudnog sistema. U ovom slučaju sve to je izostalo. Plašimo se da odlukom Apelacionog suda da ukinu presudu kojom je monstrum osuđen na 30 godina, taj sud nije pokazao da su tu kako bi osigurali pravednost, a time što nas ni o jednom koraku nisu obavijestili, pokazali su da je izostala i trunka saosjećanja sa porodicom žrtve. Mi ćemo nastaviti da pratimo ovaj slučaj s pažnjom, da očekujemo odgovore nadležnih organa i nećemo dozvoliti da se porodičnoj tragediji dodatno nanosi bol i nesigurnost”, kazala je ona.

Za ubistvo Pavićevića na 30 godina osuđen je Danilovgrađanin Zlatko Jovanović, ali je Apelacioni sud nedavno tu odluku ukinuo i predmet vratio na ponovno suđenje.

Bonus video: