Državljanin Crne Gore uhapšen u BiH, sumnjiči se za šverc težak oko 300.000 eura

Vukovića kontrolisali pripadnici Granične policije BiH na graničnom prelazu Hum, tokom ulaska u BiH

35639 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske danas su, Tužilaštvu Bosne i Hercegovine predali državljanina Crne Gore Radojicu Vukovića (47).

Kako je saopšteno iz MUP-a Republike Srspke on se sumnjiči za šverc "težak" oko 300.000 eura (600.000 konvertibilnih maraka).

Informacija da je Vuković uhapšen potvrđena je nezvanično "Nezavisnim novinama".

Iz MUP-a Republike Srpske je, uz navođenje inicijala, navedeno da su Vukovića juče kontrolisali pripadnici Granične policije BiH na graničnom prelazu Hum, tokom ulaska u BiH, nakon čega je utvrđeno da je za njim potragu raspisao MUP Srpske.

Protiv njega i drugih osoba je 2020. godine Tužilaštvu BiH podnesen izvještaj o nizu krivičnih djela, kojim su, kako ih terete, stekli oko 300.000 eura.

"Ove aktivnosti su realizovane 2020. godine u sklopu zajedničke istrage Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Granične policije Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva BiH, koja je nosila naziv ‘Wolf’ i bila je usmjerena na otkrivanje i dokazivanje krivičnih djela iz oblasti krijumčarenja cigareta", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Bonus video: