Nađeni droga i oružje, određeno zadržavanje za tri osobe

Z.R., M.R. i J.B. osumnjičeni za krivičnog djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Z.R. se sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

10037 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Boris Pejović
Ilustracija, Foto: Boris Pejović

Državna tužiteljka Višeg državnog tužilaštvu u Bijelom Polju, Tanja Nišavić odredila je nakon saslušanja zadržavanje do 72 sata osumnjičenima Z.R. i M.R. zbog krivičnog djela “neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga”.

Z.R. se sumnjiči i za krivično djelo “nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija”.

"Krivičnom prijavom je predstavljeno da su ovlašćeni policijski službenici OB K. postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Bijelom Polju, donijetoj po zahtjevu ovog tužilaštva, dana 24.11.2023. godine, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata koje koriste osumnjičeni M.R. i Z.R., kojom prilikom su od osumnjičenog M.R. pronašli i oduzeli vatreno oružje - pištolj, dok su pretresom kuće pronašli i oduzeli opojnu drogu konoplju ukupne mase 603 grama, upakovanu u tri pvc kese, kao i opojnu drugu kokain zapakovanu u 6 pvc kesica, ukupne mase 5,6 grama", saopšteno je iz Višeg državnog tužilaštva.

Takođe, navode iz VDT-a, prema osumnjičenom J.B. određeno je zadržavanje u trajanju do 72 časa, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojne droge, na način što je neovlašćeno prodao opojnu drogu kokain.

Bonus video: