Za 15. januar odgođeno suđenje okrivljenom Stefanu Đukiću

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stefan M. Đukić prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića

3044 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Višem sudu u Podgorici danas je odgođeno suđenje okrivljenom Stefanu Đukiću i ostalim optuženim, za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Velizara Gardaševića u Baru. Naredno ročište zakazano je za 15. Januar 2024. godine.

Svjedok oštećeni Velizar Gardašević, zatražio je da mu se da malo više vremena kako bi angažovao pravnog zastupnika.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stefan M. Đukić prvog novembra 2019. kao saizvršilac počinio krivično djelo teško ubistvo, odnosno da je sa 15 hitaca ispaljenih iz automatske puške ubio Klisića i ranio Velizara Gardaševića, dok se njegova supruga, majka i polubrat – Danijela B. Mandić, Zorica Đ. Đurović, Vuk V. Lakićević, zatim Marko M. Vujadinović, Hasip B. Murić, Andrija B. Glavičanin i Bojan M. Vuksanović, optužuju za stvaranje kriminalne organizacije. Glavičanin i Lakićević su optuženi za neodzvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je Đukić takođe optužen za isto krivično djelo. Okrivljeni Đukić, Lakićević i Vujadinović su optuženi da su 20. avgusta 2019. godine, pokušali da ubiju Gardaševića u Baru, odnosno da su kao saizvršioci počinili krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Osim ove optužnice, Đukić je optužen da je iz pritvora u Ukrajini naredio da se brutalno pretuče nekadašnja sutkinja Biljana Uskoković koja je ranije vodila suđenje ovoj grupi za ubistvo Klisića i ranjavanje Gardaševića.

Bonus video: