Racije u Nikšiću: Maloljetnici pili alkohol u kafiću, prekršajne prijave protiv roditelja

Vlasnici ugostiteljskog objekta sankcionisani novčanim kaznama

10397 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije saopštila je u Nikšiću, zbog konzumacije alkohola od strane maloljetnika, podnijeto devet prekršajnih prijava protiv njihovih roditelja, a da su vlasnici ugostiteljskih objekata sankcionisani novčanim kaznama.

Navodi se da je nikšićka policija tokom vikenda izvela racije u sedam ugostiteljskih objekata.

"U subotu su izvršene racije u dva veća ugostiteljska objekta, kojom prilikom je kontrolisano 400 lica. Tokom sprovođenja ovih aktivnosti, u jednom ugostiteljskom objektu policijski službenici su zatekli devet maloljetnih lica u konzumiranju alkoholnih pića. Sa njima su pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, u prisustvu zakonskih zastupnika, obavili razgovore. Protiv zakonskih zastupnika – roditelja ovih lica biće podnijete prekršajne prijave zbog prekršaja iz čl. 37 Zakona o zaštiti od nasilja u porodici – zanemarivanje", navodi se u saopštenju.

Policijski službenici će, dodaju, prekršajno procesuirati i pravno lice i odgovorno lice tog ugostiteljskog objekta zbog kršenja odredbi Zakona o javnom redu i miru, gdje je za pravno lice koje prodaje ili omogućava korišćenje alkoholnog pića maloljetnicima zaprijećena novčana kazna u iznosu do 5.000 eura, dok je za odgovorno lice zbog istog prekršaja zaprijećena novčana kazna u iznosu do 1.500 eura.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Zapad' će u narednom periodu pojačati kontrole ugostiteljskih objekata sa posebnim akcentom na kontrole točenja alkoholnih pića maloljetnim licima, te još jednom apelujemo na vlasnike ugostiteljskih objekata da poštuju zakonske procedure, ne samo u cilju izbjegavanja eventualnih novčanih kazni, već radi dobrobiti naše djece i mladih", zaključuje se.

Bonus video: