Miličić: Nova prepiska dokaz koliki je trn u oku bivšem režimu bio Demokratski front

"Pozivamo nevladine organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i ostale činioce društva koji su prvi da osude raznorazne komentare lažnih profila po društvenim mrežama i njima slične - da sada, kada imamo prepiske koje jasno utvrđuju kako se uhodio, a nemamo sumnje da se spremao i fizički napad na današnjeg gradonačelnika Nikšića Marka Кovačevića, sve ovo javno osude"

5848 pregleda 5 komentar(a)
Foto: NSD
Foto: NSD

Šef informativne službe Nove srpske demokratije (NSD) Mirko Miličić saopštio je da je danas jezivo čitati kako su pripadnici kavačkog klana bili obaviješteni o kretanjima, lokacijama njihovih prostorija, kako su ih držali pod prismotrom i planirali da pod okriljem noći ispale 150 metaka u vozila njihovih poslanika i da ih fizički napadnu.

On se oglasio saopštenjem nakon što su Vijesti danas dio međusobne komunikacije koju je odbjegli policajac Ljubo Milović preko kriptovane Skaj aplikacije vodio sa uhapšenim policajcem Petrom Lazovićem i više osoba, a čije transkripte je crnogorskim istražiteljima dostavila Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona, ali i dio Lazovićeve komunikacije sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom.

Iz te prepiske proizilazi da su pripadnici kavačkog klana nadgledali funkcionere nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF) uoči nikšićkih izbora 2021. i dogovarali se da “zaždiju” automobil kojim je bivši srpski rukometaš Vladimir Mandić sa tadašnjim poslanikom DF-a Milom Božovićem došao u Nikšić sredinom februara, ali i da “išipkaju” tog političara.

Miličić je saopštio da je ta prepiska najbolji dokaz koliki je zapravo trn u oku bivšem režimu bio nekadašnji Demokratski front, odnosno koalicija Za budućnost Nikšića.

"Pozivamo nevladine organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i ostale činioce društva koji su prvi da osude raznorazne komentare lažnih profila po društvenim mrežama i njima slične - da sada, kada imamo prepiske koje jasno utvrđuju kako se uhodio, a nemamo sumnje da se spremao i fizički napad na današnjeg gradonačelnika Nikšića Marka Кovačevića, sve ovo javno osude. Pozivamo ih da sada kada imamo potvrdu da su mladi ljudi koji su zajedno sa njim učestvovali u kampanji praćeni od strane mafije, koja je tada funkcionisala u jasnoj sprezi sa policijom opravdaju ono za šta se deklarativno zalažu i stanu u front protiv mafije. Pozivamo ih da ne ćute, kao kada je prije samo nekoliko dana obznanjeno kako su se kupovale presude u montiranom procesu tzv. 'državnog udara'. Sa izuzetnom brzinom i lakoćom se 'jasno i glasno presudilo' Milu Božoviću i decidno, ne čekajući kraj procesa saopštilo kako je radio za kavački klan, a sada kada crno na bijelo imamo potvrdu da je Božović rizikovao sopstveni život i da je taj isti kavački klan htio da ga 'išipka' nailazimo na zid ćutnje", kazao je on.

Miličić je dodao da kao neko ko je skupa sa stotinama mladih aktivista, članova i funkcionera njihove koalicije," kojima su očigledno životi bili ugroženi", aktivno učestvovao u toj kampanji, želi da apostrofira da sve informacije koje ovih dana isplivavaju na površinu nisu ništa drugo nego dokaz ispravnosti njihove borbe za ozdravljenje Crne Gore:

"Na način što ćemo je jednom za sva vremena osloboditi od organizovanog kriminala i korupcije".

Bonus video: