Policija oduzela oko 100 grama kokaina: Uhapšenom Pljevljaku zadržavanje, o Žabljačaninu će tužioci naknadno

"Oduzeta droga biće predmet vještačenja, a o navedenom događaju obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela"

7762 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.11.2023. 21:54h

Od Pljevljaka M.D. (36) i Žabljačanina R.O. (46) policija je juče oduzela kokain, u dvije odvojene akcije, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju ističu da su akcije izveli službenici Odsjeka za borbu protiv droga u sadejstvu sa njhovim kolegama iz Regionalnog centra "Zapad“".

Pljevljak je uhapšen nakon što su policajaci na magistralnom putu Šavnik - Žabljak zaustavili "Mercedes" rožajskih registarskih oznaka kojim je upravljao.
"Izvršenom kontrolom u jednoj ladici su pronađena i oduzeta dva pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain, ukupne težine oko 100 grama. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je oduzeta opojna droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji. Oduzeta droga biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru Uprave policije, a M.D. je, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", kazali su iz UP.

Dodaju da su njihove kolege iz nikšićke policije, u mjestu Jasenovo polje, kontrolisali automobil žabljačkih registarskih oznaka kojim je upravljao R.O. i kod njega pronašli pakovanje sa sadržajem praškaste materije bijele boje, za koju se sumnja da je kokain.

"Oduzeta droga biće predmet vještačenja, a o navedenom događaju obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela", objasnili su iz UP.

Pljevljaku je, nakon saslušanja u bjelopoljskom Višem državnom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata.

Portparol tog tužilaštva, tužilac Vladan Đalović, saopštio je da mu je pritvor odredio tužilac Slavenko Smolović - zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: