Radonjiću određeno zadržavanje

Radonjić je uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti novinara TV Vijesti Nikole Milosavić Aleksića

32740 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Video Screenshot/Boris Pejović
Foto: Video Screenshot/Boris Pejović

Tužilac Haris Šabotić nakon saslušanja odredio je zadržavanje do 72 sata vlasniku kompanije "Trudbenik" Vuksanu Radonjiću, zbog ugrožavanja sigurnosti novinara Televizije Vijesti Nikole Milosavić Aleksića, saznaju "Vijesti".

Radonjić je juče pozvan na informativni razgovor, a potom uhapšen, jer je, kako se sumnja, preksinoć vrijeđao novinara TV Vijesti i prijetio mu.

Novinar Milosavić Aleksić prethodno je policiji prijavio prijetnje koje su mu upućene tokom telefonskog razgovora, kada je od Radonjića tražio objašnjenje u vezi sa temom koju istražuje, a odnosi se na moguće nepravilnosti u radu Radonjićevog restorana “Balkan” u Podgorici.

Radonjić je tokom razgovora novinaru TV Vijesti poručio da će mu “otkinuti glavu” i da mu ne padne na pamet da objavljuje bilo šta u vezi sa njim i njegovim ugostiteljskim objektom.

Nakon što je Milosavić Aleksić izašao iz policije, pozvao ga je muškarac koji se predstavio kao Radonja Radonjić, koji je od njega tražio da povuče prijavu.

To je takođe učinio uz prijetnje.

Vuksan Radonjić ranije je osuđivan zbog više krivičnih djela, a posljednji put privođen je jesenas zbog sumnje za nelegalnu gradnju benzinske pumpe na Tuškom putu.

Bonus video: