Uhapšen stariji muškarac, osumnjičen za nedozvoljene polne radnje nad maloljetnicima

Uhapšeni i osumnjičeni za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, jedna osoba osumnjičena za ugrožavanje sigurnosti...

14154 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava policije saopštila je da je u srijedu registrovano šest krivičnih djela, pet osoba je uhapšeno, po rješenju tužilaštva zadržane su dvije osobe, a podnijeto je 12 krivičnih prijava i dva posebna izvještaja.

"Službenici SKP za borbu protiv droge, u saradnji sa službenicima SP za JRM OB Podgorica, lišili su slobode jedno lice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 300 KZ CG", saopštila je policija.

Takođe, u Podgorici su uhapšene dvije osobe, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Službenici SKP za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici lišili su slobode B.P. (75), zbog osnovane sumnje da je počinio KD nedozvoljene polne radnje iz čl. 208 KZ CG. Sumnja se da je ovo lice u dva navrata tokom ove godine, u svojoj kući preduzeo radnje ovog krivičnog djela prema dva maloljetna lica", dodaju iz policije.

Osim toga, službenici SKP za suzbijanje krvnih delikata i nasilja u porodici uhapsili su jednu osobu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - ugrožavanje sigurnosti.

"Kada je javni red i mir u pitanju izvršena su četiri prekršaja (fizički napad, drsko ponašanje, ometanje i omalovažavanje policijskog službenika), dok je u odnosu na Zakon o zaštiti od nasilja u porodici izvršeno deset prekršaja, povodom čega je šest lica lišeno slobode", dodaju iz policije..

Na putevima u Crnoj Gori, prethodnog dana dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, u kojima su dvije osobe zadobile teške i šest lake tjelesne povrede.

"Policijski službenici Stanice granične policije II Tivat izveli su lokalnu akciju 'Pojačana kontrola kretanja, rada i zakonitosti boravka stranih državljana' na područiju opštine Kotor. Tom prilikom utvrđeno je 26 nepravilnosti kod 21 stranog državljanina. Izdat je ukupno 21 prekršajni nalog za plaćanje novčane kazne zbog počinjenog prekršaja u odnosu na Zakon o strancima i za pet njih donijeto i uručeno rješenje o povratku", zaključuje se.

Bonus video: