"Nulta tolerancija": Šaranović pohvalio reakciju policije po pitanju napada na novinara TV Vijesti

"Svaki napad na novinara je i napad na demokratiju, zato će crnogorska policija, u ovom, ali i svakom drugom slučaju, reagovati promptno i temeljno sprovoditi istragu", kazao je ministar

13269 pregleda 7 komentar(a)
Šaranović, Foto: MUP
Šaranović, Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova pohvalio je brzu reakciju podgoričke policije koja je, kako je kazao, juče efikasno postupila po prijavi za ugrožavanje sigurnosti novinara Televizije Vijesti Nikole Milosavić Aleksića.

„Time se potvrđuje naša opredijeljenost da zaštitimo medije, naročito novinare koji predstavljaju glas društvene savjesti i svojim radom skreću pažnju na mnoge društvene anomalije. Svaki napad na novinara je i napad na demokratiju, zato će crnogorska policija, u ovom, ali i svakom drugom slučaju, reagovati promptno i temeljno sprovoditi istragu. Imaćemo nultu toleranciju na napade na novinare i nećemo dozvoliti da se ponavljaju prakse iz prošlosti kada su istrage u mnogim napadima bile nedjelotvorne, što je spriječilo obezbjeđivanje pravde za žrtve", saopštio je Šaranović.

Poručio je da će se stvoriti ambijent u kojem se novinari osjećaju slobodno i zaštićeno, a da će počinioci i nalogodavci zločina bez izuzetaka biti kažnjeni.

"Podsjećamo, službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Centar' - Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su lišili slobode V.R.zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti na štetu novinara Televizije Vijesti N.M. Policija je postupila po prijavi novinara u kojoj je naveo da je pozvao osumnjičenog i pitao ga za komentar na određenu temu koja se tiče firme čiji je vlasnik, nakon čega mu je V.R. uputio niz uvreda i prijetnji. Policija je od V.R. prikupila obavještenja i o svemu obavijestila državnog tužioca u ODT-u koji je naložio da se V.R. liši slobode zbog sumnje da je izvršio gore pomenuto krivično djelo", navode iz MUP-a.

Bonus video: