Optuženi da su djevojci iz Srbije obećali posao, pa je primorali na prostituciju

Djelovi optužnice protiv tri osobe zbog trgovine ljudima i posredovanja u prostituciji

33103 pregleda 244 reakcija 19 komentar(a)
Oduzeli joj dokumenta i rekli da mora da otplati navodne dugove (ilustracija), Foto: Shutterstock
Oduzeli joj dokumenta i rekli da mora da otplati navodne dugove (ilustracija), Foto: Shutterstock

Bjelopoljac Drago Lopušina (48) i državljanka Srbije Aleksandra Mustafić (23) doveli su djevojku iz Prokuplja i umjesto obećanog posla konobarice iskoristili njen težak materijalni položaj i primorali je da se bavi prostitucijom.

To se navodi u optužnici kojom je, osim njih dvoje, zbog krivičnog djela - trgovina ljudima, odgovara i Bjelopoljac Siniša Vuković (33).

Suđenje toj trojki zbog krivičnih djela - trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, počelo je u Višem sudu u Bijelom Polju bez prisustva javnosti.

50 eura za pola sata plaćale su osobe koje su koristile seksualne usluge, za sat 100, a za cjelonoćno “iznajmljivanje” morali su da izdvoje 500 eura, piše u optužnici. To je trajalo do 14. februara, kada se žrtva dokopala telefona i uspjela ga pobjegne iz Lopušinine kafane

Ročište je zatvoreno za javnost na predlog tužioca Vladana Đalovića, u cilju zaštite interesa oštećene.

Vuković se tereti da je koristio seksualne usluge oštećene, iako je znao da je od strane okrivljenih primorana na bavljenje prostitucijom.

U tužilačkom aktu navodi se da su Lopušina i Mustafić, znajući za težak život djevojke koja je djetinjstvo provela u Domu za nezbrinutu djecu i u različitim hraniteljskim porodicama, osmislili kako da je nakon što je navršila 18 godina, bez imovine i smještaja na prevaru uvedu u prostituciju.

Objašnjava se da su joj lažno obećali posao konobarice u Crnoj Gori i platu od 600 eura, pa su je 17. januara 2022. godine, iz Prokuplja prevezli u Bijelo Polje, gdje je počela da radi u lokalu Lopušine “Romansa” u naselju Zaton.

Nakon tri dana, koristeći se njenim teškim materijalnim položajem, upotrebom sile i prijetnje, oduzimanjem ličnih isprava, kazali joj da više ne može da radi kao konobarica, već da se, zbog otplate duga koji je nastao usljed troškova za njen prevoz iz Prokuplja u Bijelo Polje mora baviti prostitucijom.

U tom dokumentu dalje se navodi da je žrtva pružala seksualne usluge i do desetorici muškaraca dnevno.

Osobe koje su koristile seksualne usluge su za pola sata plaćale 50 eura, za sat 100, a za “iznajmljivanje” za cijelu noć plaćali su 500 eura, što je trajalo do 14. februara, kada se dokopala telefona i uspjela ga pobjegne iz Lopušinine kafane.

Oni se terete da su od januara do 31. decembra 2022. u objektu “KJ” u Nikoljcu, te od januara do marta u objektu “Romansa” navodili na prostituciju još šest djevojaka iz Srbije.

Lopušina je uhapšen istog dana, dok je Mustafić pobjegla, a uhvaćena je nakon par dana.

Bonus video: