Vuksanu Radonjiću određen pritvor zbog sumnje da je ugrozio sigurnost novinara TV Vijesti

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao izvršiti krivično djelo kojim prijeti

29820 pregleda 331 reakcija 23 komentar(a)
Vuksan Radonjić, Foto: Boris Pejović
Vuksan Radonjić, Foto: Boris Pejović

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor Vuksanu Radonjiću zbog sumnje da je ugrozio sigurnost novinara TV Vijesti Nikole Milosavić Aleksić.

Pritvor mu je određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao izvršiti krivično djelo kojim prijeti.

"Rješenjem krivičnog vijeća Osnovnog suda u Podgorici određen je pritvor prema okrivljenom V.R. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti prema oštećenom N.M., novinaru televizije 'Vijesti'. Osnovana sumnja proizilazi iz iskaza oštećenog koji je naveo da mu je okrivljeni nakon prvog razgovora u kojem mu je zaprijetio da će mu otkinuti glavu ukoliko objavi priču koja se tiče njegovog poslovanja, istog pozvao kako bi mu ponovo uputio prijetnje, u čemu se, po ocjeni vijeća, ogleda upornost i drskost od strane okrivljenog. Uz činjenicu da je medij u kome je oštećeni zaposlen već ranije negativno izvještavao o okrivljenom i njegovoj firmi, u kom pogledu postoji očigledno nezadovoljstvo okrivljenog ovakvim tekstovima, te da je oštećeni istraživački novinar, to je opravdan i realan strah oštećenog da će okrivljeni ostvariti svoje prijetnje, pa je pritvor okrivljenom određen zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da izvrši krivično djelo kojim prijeti", piše u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici.

Novinar TV Vijesti 29. novembra je policiji prijavio prijetnje koje su mu upućene tokom telefonskog razgovora, kada je od Radonjića tražio objašnjenje u vezi sa temom koju istražuje, a odnosi se na moguće nepravilnosti u radu Radonjićevog restorana "Balkan" u Podgorici.

Radonjić je novinaru TV Vijesti u razgovoru prijetio da će mu "otkinuti glavu" i da mu ne padne na pamet da objavljuje bilo šta u vezi sa njim i njegovim restoranom.

Nakon što je Milosavić Aleksić izašao iz policije, pozvao ga je muškarac koji se predstavio kao Radonja Radonjić, koji je od njega tražio da povuče prijavu. To je učinio uz prijetnje.

Vuksan Radonjić je ranije osuđivan zbog više krivičnih djela, a posljednji put je priveden jesenas zbog sumnje za nelegalnu gradnju benzinske pumpe na Tuškom putu.

Bonus video: