Nikšić: Sedam krivičnih prijava zbog više krađa

Krađa telefona, bakra, novca,...

6922 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Policija u Nikšiću je podnijela krivične prijave protiv sedam ljudi zbog sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, saopšteno je iz Uprave policije.

"Krivična prijava podnijeta je protiv N.S. (21) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa na način što je dana 7. novembra, dok se nalazio u stanu vlasništvo oštećene, iskoristio njenu nepažnju i iz novčanika koji joj se nalazio u tašni, otuđio novac u iznosu od oko 300 eura", stoji u saopštenju.

Kako se u saopštenju navodi, za krivično djelo teška krađa odgovaraće I.B. (19), M.B. (27), I.B. (19) i jedno maloljetno lice, svi iz Nikšića.

"Oni su, kako se sumnja, u toku noći između 31. oktobra i 1. novembra izvršili provalu i iz kuće oštećenog lica otuđili veću količinu bakra. Dio otuđenog bakra je pronađen na otpadu sekundarnih sirovina i vraćen je vlasniku", navodi se u saopštenju.

"Protiv D.R. (43) iz Nikšića podnijeta je krivična prijava, kako se navodi, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo krađa na štetu strane državljanke. On je, kako se sumnja, 11. septembra iz otključanog kombi vozila koji je bio parkiran u ulici Radoja Dakića, otuđio više komada adaptera i punjača za elektronske uređaje", stoji u saopštenju.

Kako je saopšteno, navedeni predmeti su pronađeni, privremeno oduzeti i biće predmet daljih vještačenja.

"Takođe policijski službenici su protiv F.K. (22) iz Nikšića nadležnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prikrivanje. On je 16. oktobra kupio mobilni telefon za koji je znao da je pribavljen krivičnim djelom", stoji u saopštenju.

Bonus video: