Bijelo Polje: Dvije osobe osumnjičene za zloupotrebu službenog položaja, jedna za šumsku krađu

Iz Uprave policije su kazali da se sumnja da je N. Č. krivično djelo izvršio na način što nije evidentirao niti prijavljivao bespravne sječe šuma u količini od 473 komada bukovih stabala i 26 stabala jele, ukupne bruto mase 432,46 m3

8602 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Bjelopoljska policija podnijela je krivične prijave protiv dvije osobe zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i protiv jedne osobe zbog šumske krađe, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je za zloupotrebu službenog položaja sumnjiče N. M. (39) i N. Č. (22).

"N. M. je krivično djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je u svojstvu službenog lica, nevršenjem svoje službene dužnosti shodno svojim ovlašćenjima, kao rukovodilac Područne jedinice Uprave za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac, pribavio korist nepoznatim licima tako što nakon isteka ugovora o djelu N. Č., koji je obavljao poslove čuvara šuma u gazdinskoj jedinici Lepenac – Palješka gora, nije obezbijedio čuvanje šuma u toj gazdinskoj jedinici. Takođe, N. M. nije razdužio N. Č. na dan kada mu je istekao ugovor o djelu već mu je omogućio da i dalje radi", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da se sumnja da je N. Č. krivično djelo izvršio na način što nije evidentirao niti prijavljivao bespravne sječe šuma u količini od 473 komada bukovih stabala i 26 stabala jele, ukupne bruto mase 432,46 m3.

"Na ovaj način su osumnjičeni pričinili štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 25.595 eura", kazali su iz Uprave policije.

Osim toga, krivična prijava podnijeta je i protiv V.Ć. (50). Njemu se na teret stavlja krivično djelo šumska krađa.

"Sumnja se da je početkom novembra u državnoj šumi bespravno posjekao 31 bukovo stablo, ukupne bruto mase 36,85 m3, na koji je način pričinio štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 2.239 eura", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: