Odloženo suđenje osumnjičenima za ubistvo Stefana Šarovića: Šilj zbog bolesti nije došao

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima

5471 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejovic
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejovic

Suđenje okrivljenima Dušanu Šilji i Nikoli Ivoviću, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića, koje je bilo zakazano za četvrti decembar, odloženo je za 22. januar naredne godine.

Kako je “Vijestima” kazao advokat Damir Lekić, branilac okrivljenog Šilja, koji se nalazi na slobodi, razlog odlaganja zakazanog glavnog pretresa je nedolazak negovog branjenika zbog bolesti. On je dodao da je sudu dostavio medicinsku dokumentaciju, čime je opravdao izostanak.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima. Šilj se tereti da je zajedno sa Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: