Eskobar podržao SDT i Novovića u borbi protiv kriminala

Glavni specijalni tužilac kazao da su američke donacije unaprijedile kapacitete SDT-a

10172 pregleda 4 komentar(a)
Foto: tuzilastvo.me
Foto: tuzilastvo.me

Specijalni izaslasnik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar pohvalio je napore glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i izrazio podršku Specijalnom državnom tužilaštvu i njemu za kontinuiranu, nezavisnu i nepristrasnu borbu protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije.

To je saopštio Kabinet glavnog specijalnog tužioca, nakon što se Novović, u okviru radne posjete SAD, 4. decembra sastao sa Eskobarom u sjedištu Stejt dipartmenta.

"Razgovarali su o rezultatima Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije od početka mandata glavnog specijalnog tužioca i izazovima koji stoje na putu toj borbi. Gospodin Eskobar je pohvalio napore glavnog specijalnog tužioca i izrazio podršku Specijalnom državnom tužilaštvu i glavnom specijalnom tužiocu za kontinuiranu, nezavisnu i nepristrasnu borbu protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije. Glavni specijalni tužilac je zahvalio na saradnji koju Specijalno državno tužilaštvo ima sa institucijama za sprovođenje zakona SAD i brojnim donacijama koje su unaprijedile ljudske i tehnološke kapacitete Specijalnog državnog tužilaštva", navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i šef Kabineta glavnog specijalnog tužioca Milan Dakić, saradnici specijalnog izaslanika SAD za Zapadni Balkan i direktorica INL iz Ambasade SAD u Podgorici Džesika Karl.

Bonus video: