Sad prijete da će mu napraviti pakao

Nove prijetnje za teško pretučenog Nikšićanina Boška Pavićevića, jednom od napadača određeno zadržavanje, drugi uhapšen sinoć

11711 pregleda 6 komentar(a)
Pavićević u bolnici nakon napada, Foto: Privatna arhiva
Pavićević u bolnici nakon napada, Foto: Privatna arhiva

Teško pretučenom Nikšićaninu Bošku Pavićeviću sada prijete na društvenim mrežama - sa jednog instagram profila poručili su mu da će mu “napraviti pakao od života”, jer nije gledao svoga posla.

Prijeteće poruke tom građanskom aktivisti poslate su na profil udruženja “Ekopatriotizam”. Vijestima je rečeno da se i njihovim članovima prijeti.

“”Ne*ebao je dobro zbog ovih momaka”, samo je jedna od poruka. Ista osoba poručuje da će Pavićeviću napraviti pakao od života i na način što će ga lažno prijaviti za pokušaj silovanja i pedofiliju.

Svjedočiću na sudu, dodaje ta osoba, moja riječ protiv njegove.

Taj Nikšićanin teško je povrijeđen u fizičkom napadu u noći između 2. i 3. decembra - slomljena mu je vilica, polomljeni zubi, iščašeno rame...

Osnovni državni tužilac odredio je zadržavanje Milošu Stanišiću (19), osumnjičenom da je u noći između 2. i 3. decembra teško povrijedio Pavićevića - slomljena mu je vilica, polomljeni zubi, iščašeno rame...

U napadu je, tvrde nadležni, učestvovao i osamnaestogodišnji Matija Stanišić, uhapšen sinoć na graničnom prelazu sa Srbijom.

“Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću nakon saslušanja, donio je rješenje o zadržavanju M. S. za krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda a zbog osnovane sumnje da je u noći 2/03. decembra 2023. godine na Trgu slobode u Nikšiću, vršenjem nasilja prema B. P. i D. R. ugrozio spokojstvo istih i nanio teške tjelesne povrede B. P”, navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva Nikšić koje potpisuje tužiteljka/portparolka Vjera Mićunović.

Građanski aktivista napadnut je nakon što je grupu tinejdžera upozorio da ne zlostavljaju pse lutalice, ne čupaju cvijeće na Trgu slobode i ne turiraju automobilom po trgu, inače - pješačkom zonom.

Vijestima su dostavljena dva snimka - na jednom se vidi početak napada, ali i da je vandale razjarilo što ih Pavićević snima.

Tokom snimka koji traje nepun minut, više osoba kreće ka Pavićeviću, ali djevojka i jedna muška osoba iz te grupe pokušavaju da ih urazume.

Jedan od onih koje je Pavićevićeva kamera snimila, a koji je na sebi imao crnu jaku, crnu majicu sa bijelom aplikacijom i farmerke, tražio je od sugrađanina da obriše snimak i to nakon što su prethodno nekoliko puta pitali: “Što snimaš?”.

Dok je taj građanski aktivista odgovarao da neće i pitao što je problem, taj muškarac, srednjeg rasta i tamne kose, prišao mu je i udario ga šakom u predjelu glave.

Na drugom snimku nadzornih kamera, koji prikazuje dio napada, vidi se komešanje grupe osoba, udarci, ali i da jedna osoba pada na pločnik, nakon čega nasilnici bježe...

Uprava policije prekjuče je zvanično potvrdila ono što su Vijesti objavile prije dva dana - da je u napadu lakše povrijeđen i Dušan Radojičić.

Taj Podgoričanin u nedjelju veče, nakon što je portal Vijesti objavio informaciju o napadu, novinarki rekao je da ni na jedan način nije učestvovao u događaju, već da je samo očevidac. “Službenici Regionalnog centra bezbjednosti ‘Centar’ - Odjeljenja bezbjednosti Nikšić identifikovali su i procesuirali lica koja su juče fizički napala B. P. i D. R. koji su tom prilikom zadobili povrede. Naime, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su postupajući po prijavi, a u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, preduzeli niz mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja koje su rezultirale identifikovanjem osumnjičenih. Policija je lišila slobode M. S. (19) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda...”, saopšteno je tada iz Uprave policije.

Kazali su da je, u toku sprovedene kriminalističke obrade, prikupljen veći broj obavještenja od građana, izuzet i pregledan video-nadzor sa lica mjesta...

“Sveukupne preduzete aktivnosti rezultirale su rasvjetljavanjem činjeničnog stanja u predmetnom krivičnom djelu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: