Uhapšeni osumnjičeni za pljačku optičarske radnje u Podgorici

Oduzeta dva vozila za koja se sumnja da su korišćena u izvršenju krivičnog djela

37266 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: Tiktok/Optika Mirković
Foto: Tiktok/Optika Mirković

Podgoričanin Zoran Bulatović (52) i Željko Ćulafić (47) iz Andrijevice uhapšeni su zbog sumnje da su 20. novembra obili optičarsku radnju "Optika Mirković" na Rimskom trgu u Podgoirici i iz nje ukrali naočare nabavne vrijednosti 46.900 eura.

"Službenici Regionalnog centra bezbjednosti 'Centar' – Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, rasvijetlili krivično djelo teška krađa koje je izvršeno na štetu optike 'Mirković' na Rimskom trgu u Podgorici i lišili slobode dvije osumnjičene osobe. Slobode su lišeni Z.B. (52) iz Podgorice i Ž.Ć. (47) iz Andrijevice. Oni su, kako se sumnja, navedeno djelo izvršili na način što su, tokom noći 20. novembra, upotrebom podesnog sredstva napravili otvor u zidu iz susjednog poslovnog prostora, ušli u prostorije optike i otuđili 225 komada naočara različitih markih, ukupne nabavne vrijednosti 46.900 eura", saopštila je Uprava policije.

Policija je od Bulatovića i Ćulafića oduzela dva vozila, za koja se sumnja da su korišćena tokom pljačke.

"Podgorička policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Z.B., te od njegovog srodnika V.B. oduzela pušku, dva pištolja i određenu količinu municije u legalnom posjedu, kao i dio municije u ilegalnom posjedu, a u odnosu na koju je državni tužilac naložio da se protiv V.B. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navode iz policije.

Bonus video: