SDT predao optužnicu za ubistvo Kruščića i napad na novinarku Oliveru Lakić

Portrparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je predmet optužnice osim napada na novinarku Lakić i ubistva Kruščića i krijumčarenje 554 kilograma maruhuane iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine

26570 pregleda 29 reakcija 1 komentar(a)
Sa uviđaja napada na Oliveru Lakić, Foto: Boris Pejović
Sa uviđaja napada na Oliveru Lakić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.12.2023. 12:54h

Specijalno državno tužilaštvo je danas Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici predalo optužnicu protiv 14 okrivljenih zbog ubistva Miodraga Kruščića ali i napada na novinarku Oliveru Lakić u maju 2018. godine.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Podgorici, obuhvaćeni su Milan Vujotić, bivši policajac Darko Lalović, Filip Knežević, Mario Milošević, Goran Rakočević, Veselin Bubanja, Filip Bešović, Luka Bulatović, Dejan Vukašinović, Branislav Karadžić, Goran Vukčević, Mijajlo Stojanović, Aleksandar Ljumović i Sanja Božović.

Portrparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da je predmet optužnice osim napada na novinarku Lakić i ubistva Kruščića i krijumčarenje 554 kilograma maruhuane iz Albanije u Crnu Goru, 26. januara 2021. godine.

"Optužnicom je predloženo da se okrivljenom M. M. produži pritvor, zbog postoja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i da će ponoviti krivično djelo, da se okrivljenima M.V., A.Lj. i F.K. sudi u odsustvu, jer su u bjekstvu ili na drugi način nijesu dostižni državnim organima, dok su ostali okrivljeni na izdržavanju kazne ili u pritvoru u drugim krivičnim predmetima ili su pušteni na slobodu pošto im je isteklo maksimalno vrijeme trajanja pritvora u istrazi po zakonu i to dok je postupak bio u toku pred Višim državnim tužilaštvom u Podgorici", piše u saopštenju tužioca i portparola SDT-a Vukasa Radonjića.

Novinarka Lakić ranjena je u nogu 8. maja 2018. godine ispred vrata zgrade u Podgorici, a 13 dana klasnije, 21. maja 2018. godine, ubijen je Miodrag Kruščić dok je sjedio u lokalu “Palata” na Starom Aerodromu u Podgorici.

Ubica je imao silikonsku masku i prišao je Kruščiću s leđa i u njega ispalio devet metaka.

Na snimku sa video nadzora vidio se maskirani ubica kako prilazi Kruščiću, a potom i kako skače sa stolice i obara sto. Ubica je prišao i iz blizine pucao na Kruščića.

Bonus video: