Održano suđenje Abazoviću po tužbi Lazovića

Suđenje su obezbjeđivale jake policijske snage

30629 pregleda 135 reakcija 58 komentar(a)
Abazović dolazi u sud, Foto: Samir Adrović
Abazović dolazi u sud, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 08.12.2023. 12:34h

Ročište u Osnovnom sudu u Ulcinju, po tužbi bivšeg pomoćnika Uprave policije Zorana Lazovića protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića, održano je danas.

Suđenje su obezbjeđivale jake policijske snage.

Ispred zgrade suda bili su i visoki funkcioneri Građanskog pokreta URA, partije čiji je Abazović predsjednik.

Pred ulcinjskim sudom, nalazi se šest tužbi koje je podgorički advokat Zoran Piperović podnio protiv Abazovića kao pravni zastupnik Lazovića, biznismena Ranka Ubovića, njegove kompanije "Bemax" i bivšeg suvlasnika te kompanije Aleksandra Mijajlovića.

Lazović i Piperović
Lazović i Piperovićfoto: Samir Adrović

Tužbe protiv Abazovića, pravni zastupnik Ubovića i Lazovića, podnio je „zbog toga što je premijer u više navrata iznio niz optužbi na njihov račun, a između ostalog, da su "planirali njegovu likvidaciju"...

Tokom pripremnog ročišta 22. juna ove godine pred sudijom Jovanom Jovanovićem, donijeta je odluka da se zbog ekonomičnosti postupka dvije parnice spoje u zajednički predmet.

Tada su se u sudnici pojavili su Ubović i Lazović sa advokatom Zoranom Piperovićem, dok su premijera zastupali punomoćnici Gzim Hadžibeti i Petar Martinović jer su, kako je objasnio advokat, smatrali da nije bio potrebno njegovo prisustvo tokom pripremnog ročišta.

Ubović i Lazović tuže premijera za naknadu nematerijalne štete, kojom traže po 21.000 eura naknade zbog povrede prava ličnosti.

Bonus video: