Podgorica: Uhapšene dvije osobe koje se sumnjiče za nedozvoljenu trgovinu, pronađeno 6.000 šteka cigareta

Policija kontrolom vozila u prikolici pronašla skriveni bunker sa 6.000 šteka cigareta za koje se sumnja da su bile namijenjene za dalju prodaju na sivom tržištu, a za koje nisu posjedovali dokaz o porijeklu robe

10189 pregleda 8 komentar(a)
Zaplijenjene cigarete, Foto: Uprava policije
Zaplijenjene cigarete, Foto: Uprava policije

Službenici Sektora za borbu protiv kiminala u saradnji sa službenicima Sektora granične policije uhapsili su juče u podgoričkom naselju Zlatica A.D. (29) i R.D. (30) koji se sumnjiče za nedozvoljenu trgovinu, a tom prilikom zaplijenjeno je 6.000 šteka cigareta vrijednosti oko 18.000 eura, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Naime, juče u ranim jutarnjim časovima su policijski službenici kontrolisali vozilo kojim je upravljao A.D., a sa kojim se u vozilu nalazio i R.D., oba lica iz Rožaja. U priključnom vozilu pronađen je skriveni bunker sa 6.000 šteka cigareta za koje se sumnja da su bile namijenjene za dalju prodaju na sivom tržištu. Oni nisu posjedovali dokaz o porijeklu robe u odnosu na pomenute cigarete, kao ni ovlašćenje za trgovinu", navodi se u saopštenju.

Cigarete
foto: Uprava policije

"A.D. i R.D. su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena trgovina i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni postupajućem tužiocu na dalju nadležnost u zakonskom roku. Sektor za borbu protiv kriminala će nastaviti sa intenzivnim aktivnostima u cilju suzbijanja nedozvoljene trgovine akciznih roba i suzbijanja svih pojavnih oblika krijumčarenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: