Pavićeviću opet prijete zbog "ovih momaka"

Građanski aktivista iz Nikšića ponovo na meti

17625 pregleda 19 komentar(a)
Pavićević nakon napada, Foto: Privatna arhiva
Pavićević nakon napada, Foto: Privatna arhiva

Nedavno pretučeni Nikšićanin Boško Pavićević, juče je Upravi policije ponovo prijavio da mu je prijećeno.

Ovog puta prijetnje su stigle od Kotoranina M. Ð. (20), koji mu je na društvenim mrežama poručio da je “na*ebao dobro zbog ovih momaka”...

Prema nezvaničnim saznanjima Vijesti, policija je još sinoć utvrdila da taj dvadesetjednogodišnjak nije povezan sa Nikšićanima Milošem i Matijom Stanišić, koji su uhapšeni zbog napada na Pavićevića.

Prethodno, Miloš (19) i Matija Stanišić (18) poslati su u Istražni zatvor, zbog sumnje da su u noći između 2. i 3. decembra, u gradu pod Trebjesom napali i brutalno pretukli sugrađanina Pavićevića.

Građanski aktivista napadnut je nakon što je grupu tinejdžera upozorio da ne zlostavljaju pse lutalice, ne čupaju cvijeće na Trgu slobode i ne turiraju automobilom na trgu - pješačkoj zoni.

Vijestima su dostavljena dva snimka - na jednom se vidi početak napada, ali i da je vandale razjarilo što ih Pavićević snima.

Tokom svideo zapisa koji traje nepun minut, više osoba kreće ka Pavićeviću, ali djevojka i jedna muška osoba iz te grupe pokušavaju da ih urazume.

Jedan od onih koje je Pavićevićeva kamera snimila, a koji je na sebi imao crnu jaku, crnu majicu sa bijelom aplikacijom i farmerke, tražio je od sugrađanina da obriše snimak i to nakon što su prethodno nekoliko puta pitali: “Što snimaš?”.

Dok je taj građanski aktivista odgovarao da neće i pitao što je problem, taj muškarac, srednjeg rasta i tamne kose, prišao mu je i udario ga šakom u predjelu glave.

Na drugom snimku nadzornih kamera, koji prikazuje dio napada, vidi se komešanje grupe osoba, udarci, ali i da jedna osoba pada na pločnik, nakon čega nasilnici bježe.

Njemu je u napadu - slomljena vilica, polomljeni zubi, iščašeno rame...

Uprkos tome, teško pretučenom Nikšićaninu potom su prijetili na društvenim mrežama - sa jednog instagram profila poručili su mu da će mu “napraviti pakao od života”, jer nije gledao svoga posla.

Prijeteće poruke tom građanskom aktivisti poslate su na profil udruženja “Ekopatriotizam”. Vijestima je rečeno da se i njihovim članovima prijeti.

“Ne*ebao je dobro zbog ovih momaka”, samo je jedna od poruka. Ista osoba poručuje da će Pavićeviću napraviti pakao od života i na način što će ga lažno prijaviti za pokušaj silovanja i pedofiliju.

Svjedočiću na sudu, dodaje ta osoba, moja riječ protiv njegove.

Policija je ustanovila da je riječ o Nikšićanki K. R. koja je tokom saslušanja saopštila da je bila nervozna kada je pisala prijeteće poruke i da to nikada više neće uraditi.

To je “Vijestima” saopštila Čoguruć, nakon što je zbog prijetnji saslušana ta dvadesetogodišnjakinja.

Pavićević je nakon napada rekao da ne zna otkud toliki gnjev ka njemu, ali i da se ne osjeća sigurno i da je još pod raznim terapijama.

“Šokiran sam što ne odustaju sa prijetnjama na raznim društvenim mrežama. I otkud sad toliko gnjev ka meni? Tek sad se ne osjećam nimalo bezbjednim”...

Pavićević je istakao da su njegovi prijatelji, nakon što je on napadnut, pokušavali sami da otkriju što se dogodilo, nezavisno od istražnih organa:

“I došli do informacija da postoje snimci napada, koje pojedinci neće da dostave, a na kojima se vidi kako me udaraju”.

Bonus video: