Tri osobe uhapšene zbog pokušaja ubistva na Cetinju

Prema saznanjima "Vijesti" radi se visokorangiranom pripadniku kriminalnog klana i dvojici koji se u policijskim evidencijama vode kao bliski toj kriminalnoj organizaciji

96998 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Sa deaktiviranja naprave koja je bila postavljena ispod vozila koje koristi G.S., Foto: Uprava policije
Sa deaktiviranja naprave koja je bila postavljena ispod vozila koje koristi G.S., Foto: Uprava policije
Ažurirano: 10.12.2023. 13:31h

Tri osobe uhapšene su jutros zbog pokušaja ubistva na Cetinju 13. septembra.

Prema saznanjima "Vijesti" radi se visokorangiranom pripadniku kriminalnog klana i dvojici koji se u policijskim evidencijama vode kao bliski toj kriminalnoj organizaciji.

Uhapšeni su Blažo Pejović (34) Vukan Vujačić (28) i Vlado Vulićević (28), a hapšenje su sproveli službenici sektora za borbu protiv kriminala kojim rukovodi pomoćnik direktora UP Lazar Šćepanović.

Oni se sumnjiče da su pokušali da postave improvizovanu eksplozivnu napravu ispod automobila Tojota Rav4 koji koristi Gojko Simović sa Cetinja.

U saopštenju Šćepanovića se navodi da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti "Centar", uz podršku jedinica Sektora policije posebne namjene, u ranim jutarnjim satima obavili pretres objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantne osobe na sedam lokacija na teritoriji Cetinja.

Lazar Šćepanović
Lazar Šćepanovićfoto: Uprava policije

"Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti 'Centar' su, na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji u saradnji sa Forenzičkim centrom Danilovgrad, a u koordinaciji sa Višim postupajućim državnim tužiocem u Podgorici tokom sveobuhvatne policijsko - tužilačke istrage rasvijetlili teško krivično djelo, nakon čega je jutros uslijedilo hapšenje članova kriminalnih grupa. Akcija je uslijedila na realizaciji lišenja slobode osumnjičenih lica i rasvjetljavanje krivičnog djela ubistvo u pokušaju koje je izvršeno 13. septembra 2023. godine, postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave velike razorne moći pod vozilo „Tojota Rav 4“, vlasništvo lica G.S. sa Cetinja", saopštio je Šćapanović.

Dodaje da će B.P., V.V. i V.V uz krivične prijave biti sprovedeni na dalju nadležnost Višem državnom tužiocu u Podgorici.

"Dva osumnjičena se u evidencijama policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi, dok je jedno lice visokorangirani član kriminalne grupe. Uprava policije će kao pouzdan partner u sistemu bezbjednosti shodno postavljenim prioritetima nastaviti odlučnu borbu protiv kriminala sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica u cilju stvaranja povoljnog bezbjedonosnog ambijenta za građane", kazao je Šćepanović.

Bonus video: