Fotelja prvog policajca danas čeka Brđanina

Iako u ovom trenutku Brđanin nije opcija, koja je prihvatljiva, zajednički stav je da se meritorna presuda Upravnog suda mora poštovati

12108 pregleda 64 reakcija 17 komentar(a)
Brđanin, Foto: Boris Pejović
Brđanin, Foto: Boris Pejović

Iako je Zoran Brđanin od prošlog četvrtka, nakon meritorne presude Upravnog suda formalno-pravno direktor Uprave policije, njegov povratak u rukovodeću fotelju policijskog aparata očekuje se još danas na sjednici Vlade.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", Vlada bi na današnjoj sjednici trebalo da razriješi vršioca dužnosti UP Nikolu Terzića, iako je formalno njegova v.d. funkcija prestala još 7. decembra, kada je Upravni sud u sporu pune jurisdikcije poništio ljetošnje Vladino rješenje o razrješenju Brđanina.

Nakon toga, plan je da se na sjednici negdje oko 15 časova, konstatuje presuda Upravnog suda prema kojoj Zoran Brđanin ima rješenje direktora javne službe u punom mandatu.

Odluka Terzića, da se pismom obrati Vladi kako bi ga hitno razriješila, u ovom trenutku je pomogla političkim akterima da razriješe pravnu situaciju, jer danima tinja sukob na relaciji Demokrate - PES oko izbora prvog policajca.

Iako u ovom trenutku Brđanin nije opcija, koja je prihvatljiva, zajednički stav je da se meritorna presuda Upravnog suda mora poštovati.

Do kada će Brđanin biti direktor UP ostaje da se vidi, a ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović u današnjem intervjuu "Vijestima", pojasnio je da on može biti razriješen samo ako skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu odbije neki od njegovih izvještaja o rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, koje je Up dužna da dostavi parlamentu dva puta godišnje.

Bonus video: