ATV: Osumnjičeni saradnik "kavačkog klana" uhapšen na Jahorini

Samardžija je uhapšen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu drogom

24108 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedan od najtraženijih bjegunaca na teritoriji Evrope i osumnjičeni saradnik "kavačkog klana" Mladen Samardžija, uhapšen je danas u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Republike Srpske, saznaje ATV.

Samardžija je uhapšen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

On se duže vrijeme nalazi u bjekstvu, kako se navodi, od slovenačkog pravosuđa budući da je za njim raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizovani kriminal.

Potjernica je dostupna na sajtu policije Slovenije, a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Evropske unije na stranici eumostwanted.eu. Potražuje se zbog izbjegavanja dolaska na sud, pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu drogom.

Pozivajući se na dokumente iz istrage slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. bio meta prikrivenih istražilaca slovenačke policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju...

Bonus video: