Optužnica protiv 11 osoba: Stvaranje kriminalne organizacije, krijumčarenje droge...?

"Sva krivična djela su, kako postoji osnovana sumnja, učinjena u 2021. i 2022. godini

44297 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.12.2023. 14:53h

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv 11 okrivljenih osoba: M. J., T. J., D. V., B. V., S. Đ., S. Z., A. Đ., F. K., M. M., A. Lj. i N. P., za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, organizovane radi krijumčarenja opojnih droga u Crnoj Gori, zemljama okruženja i zemljama Evropske unije, protiv M.J., A.Lj., N.P. i A.Đ., za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a protiv M. M. i za krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, zbog neovlašećene prodaje vatrenog oružja, i teško ubistvo putem podstrekavanja.

To je objavljeno na sajtu SDT.

"Vijesti" saznaju da se između ostaloh radi o Milanu Jankoviću, Toniju Junčaju, Darku Vukčeviću, Božidaru Vukčeviću, Slađanu Đinoviću, Spasoju Zlatičaninu i Milanu Miloviću.

"Sva krivična djela su, kako postoji osnovana sumnja, učinjena u 2021. i 2022. godini. U optužnici je predloženo da se produži pritvor za sedam okrivljenih, da se dvojici koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu, dok su dva okrivljena u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, na izdržavanju kazne zatvora po ranijim osudama", piše u saopštenju SDT.

Bonus video: